Økonomi

Gondolselskap i Voss må ut med 8 millioner i erstatning til naboer

Gondoler i skytteltrafikk over hustakene i Voss er ikke populært blant huseierne. Nå er Voss Gondol AS dømt til å betale 8 millioner kroner til 16 saksøkere.

Den nye gondolbanen i Voss åpnet i sommer. Nå er gondolselskapet dømt til å betale berørte huseiere 8 millioner kroner i erstatning.
  • NTB

Den nye gondolbanen i Voss ble åpnet i sommer og er blitt veldig populær blant turistene, men ikke fullt så populær blant de nærmeste naboene, som får gondoler over hustakene hvert 40. sekund, melder NRK.

Nå har Bergen tingrett dømt gondolselskapet til å betale erstatning til 16 grunneiere etter at flere av dem gikk til søksmål mot selskapet.

Summene grunneierne får i erstatning, varierer fra 60.000 kroner til nesten 1,2 millioner kroner. Summene er basert på hvor sterkt berørt huseierne er og hvor stort verditap gondolbanen fører til på eiendommene deres.

Den tidligere skiløperen og OL-mesteren Kristen Skjeldal er tilkjent den største erstatningssummen.

«Gondolbanen går over hustaket med de ulemper det innebærer for nedfall av ulik karakter, videre er det betydelig innsyn både inn i stuen og på tomten ellers», skriver tingretten om Skjeldals hus.

I alt var det 29 grunneiere som gikk til sak mot Voss kommune ved Voss Gondol AS.

I tillegg til erstatningssummene er Voss Gondol AS dømt til å betale sakskostnader på drøye 2 millioner kroner.

Verken gondolselskapet eller advokatene til saksøkerne ønsker foreløpig å kommentere dommen.

Les mer om

  1. Voss
  2. Bergen tingrett