Økonomi

DNB merker ikke noe på boligprisene

DNB Eiendom selger halvparten av boligene til prisantydning eller høyere. Koronaen holder ikke folk borte fra visningene.

Folk kommer fortsatt på visning, ifølge DNB Eiendom.
 • Sigurd Bjørnestad
  Sigurd Bjørnestad
  Journalist

– Så langt kan vi ikke se at koronaviruset har gitt store utslag i prisene på de boligene vi selger, sier daglig leder Terje Buraas i DNB Eiendom, Norges største kjede av eiendomsmeglere.

Fredag kommer Eiendom Norge med sin statistikk for omsatte boliger i mars.

– Det er lite i vårt boligsalg som tyder på noen dramatisk prisnedgang når prisutviklingen for mars legges frem fredag. Vi selger 50 prosent av boligene på eller over prisantydning, sier Buraas.

Han er positivt overrasket over fremmøtet på visningene og antall salg i forrige uke. Han kaller situasjonen «beroligende», og sier mars normalt er en måned der boligprisene går litt opp.

Les også

 1. Søknader om avdragsfrihet på lån fosser inn hos bankene

 2. Skriver ny kontrakt i krisetid: – Stenger byggeplassene, er det rett på Nav for veldig mange

Prisnedgang hos Obos

Onsdag kom tall som viste at OBOS-boliger falt 2,0 prosent i Oslo og 2,8 på landsbasis.

– Vi er litt mer positive til tallene som legges frem fredag, og tror på en nedgang på landsbasis rundt 1 prosent, sier Buraas.
Men han ser store geografiske forskjeller:

 • I Oslo er det bra aktivitet, og i Bergen og Stavanger holder de også trykket oppe.
 • I Trondheim går det litt tregere. Det gjelder også de mindre byene, tettstedene og i distriktet, selv om det også her er store regionale forskjeller.

Oslo-priser holder seg bra

– Vi tror boligprisene vil gjenspeile aktiviteten, og at prisene i Oslo vil holde bedre enn landsgjennomsnittet. Her spår vi en ubetydelig nedgang, mens de andre store byene vil vise negativ trend, sier han.

For fremtiden ser Buraas stor usikkerhet.

– Lengden på nedstengningen, og i særlig grad arbeidsløshet og permitteringer, samt bankenes evne til å yte kreditt, vil være helt avgjørende fremover. Også blir det spennende å se hvordan en nasjonal hjemmepåske påvirker aktiviteten de neste ukene, sier han.

Les mer om

 1. Boligsalg
 2. Økonomi