Økonomi

DNB med solid og styrket resultat

Storbanken DNB hadde et resultat før skatt på 7,6 milliarder kroner i årets tredje kvartal, rundt en halv milliard bedre enn samme periode i fjor.

Konsernsjef Kjerstin Braathen holdt sin første kvartalspresentasjon torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Konsernsjef Kjerstin Braathen og finansdirektør Ottar Ertzeid under resultatframleggingen torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Konsernsjef Kjerstin Braathen kan glede seg over gode kvartalstall. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det står bra til i norsk økonomi, konstaterer DNB. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

God fart i norsk økonomi til tross for noe økt usikkerhet globalt gir seg utslag i gode resultater, skriver DNB i en kommentar til kvartalstallene torsdag.

Kvartalsresultatene er de første som blir lagt fram av konsernsjef Kjerstin Braathen, som nylig overtok jobben etter Rune Bjerke.

– Det står bra til i norsk økonomi, og vi opplever vilje til å investere i nye prosjekter og arbeidsplasser i de fleste næringer. Det betyr god etterspørsel etter både lån og gode råd, og vi opplever at kundene setter pris på den bredden av produkter og kompetanse som de får i DNB, sier Braathen.

Tapene i kvartalet endte på 1.247 millioner kroner. Dette skyldes stor grad ett enkelt engasjement. Banken går ikke i detalj om dette, utover at den redegjorde for tapet 24. september. Finansavisen skrev imidlertid at tapet pekte i retning av reiselivsgiganten Thomas Cook, som gikk konkurs 22. september.

Les også

  1. DNB øker renten på boliglån

  2. DNB vil videreselge data om kundenes handlemønster

Les mer om

  1. Økonomi
  2. DNB
  3. Næringsliv