Økonomi

Wærsted bekrefter at det har vært uenighet i Telenor-styret om Brekkes stilling

Uenigheten har dreid seg om sak og ikke personkjemi, sier styrelederen i Telenor.

 • Karen Tjernshaugen
  Nyhetssjef
 • Stine Barstad
  Journalist
 • Alf Ole Ask
  Journalist

Etter over en uke med uro rundt toppledelsen i Telenor stiller konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted opp i en pressekonferanse onsdag formiddag.

Du kan se pressekonferansen direkte i vinduet øverst i saken.

– Det har vært en uenighet i styret knyttet til konsernsjef Sigve Brekke. Det er ikke riktig at det har vært en avstemming om konsernsjefens stilling, men det er riktig at det har vært en prosess, sier Wærsted på pressekonferansen.

Etter et to dager langt styremøte sendte Telenor-styret tirsdag kveld ut en børsmelding om at styret fortsatt har tillit til Brekke og mener han er den rette til å lede selskapet.

Konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted ankom sammen til pressekonferansen onsdag. De ønsker ikke å gi separatintervjuer etter pressekonferansen, bare felles intervju der begge deltar.

Bekrefter dialog om Brekke skulle trekke seg

Pressekonferansen onsdag er første gang de to Telenor-toppene uttaler seg sammen etter at DN forrige uke skrev at Wærsted i en samtale med Brekke i høst ga uttrykk for at han burde går av som Telenor-sjef.

- Jeg vil understreke at Sigve og jeg ha hatt en god tone og et godt samarbeid. Det er i vurdering av konkrete enkeltsaker vi har delt oss, sier hun på pressekonferansen.

På direkte spørsmål om hun har bedt Brekke om å trekke seg, bekrefter Wærsted dette.

– Som jeg sa i innledningen har jeg hatt en dialog med konsernsjefen om det. Den er nå avsluttet, sier hun.

– Tillit er svart-hvitt

Brekke ville etter pressekonferansen ikke svare på spørsmålet om han oppfattet at Wærsted hadde stått alene i diskusjonen om at han skulle fratre som konsernsjef.

– Jeg synes dere gjør det litt for vanskelig: Tillit er svart-hvitt. Enten har du tillit og sitter, eller så har du ikke tillit og må ta konsekvensen av det.

−Men når du blir bedt om å vurdere stillingen din – er det et uttrykk for tillit?

− Jeg vil ikke kommentere det som har vært sagt oss imellom eller det det har vært snakket om i styret. Men midt oppe i alt dette har jeg blitt bedt om å fokusere på Telenors forretninger, og det har jeg forsøkt å gjøre.

Brekke: - Har aldri vært noen personlig konflikt

Wærsted ville ikke gå nærmere inn på hvilke saker det er som har skapt uoverensstemmelsen mellom de to, men sier det er saker som styret har hatt på sitt bord i løpet av høsten.

– Styret har diskutert dette og stiller seg bak Brekke. Styret er et kollegium på elleve personer som er de som bestemmer. Det er altså ikke styreleder som verken ansetter eller avsetter konsernsjef, sa hun.

Brekke fremholder at han gjennom hele prosessen har opplevd at han har styrets tillit.

 • Les også økonomiredaktør Ola Storengs kommentar om Telenor-bråket: Moralen blir satt på prøve når verden skal erobres

Både Wærsted og Brekke understreker at det ikke er noe i veien med personkjemien mellom de to.

– Jeg er helt enig med det Gunn sier om at det har aldri har vært noen problemer i samarbeidet oss i mellom. Det har aldri vært noen personlig konflikt, det har dreid seg om uenighet om saker, sier Brekke.

Omstridt Asia-fortid

Misnøyen med Brekke skal blant annet ha sammenheng med saker knyttet til hans fortid som leder for Telenors virksomhet i Asia.

Wærsted fikk på pressekonferansen spørsmål om hun gjennom høsten selv har vurdert å trekke seg.

– Det ville ikke være troverdig hvis jeg sa at en tanke om det ikke har streifet meg. Men den tanken brukte jeg veldig kort tid på, svarer hun.

Styrelederen beklaget onsdag overfor alle ansatte i Telenor.

– Jeg føler med alle medarbeidere i Telenor som nok en gang opplever at det er stor uro rundt selskapet. Det er er beklagelig, åpnet hun med å si.

– Vi har dessverre hatt lekkasjer. Det ser vi alvorlig på. Det er beklagelig og uheldig og skulle vært unngått. Men fortrolig informasjon er vanskelig å kontrollere, fortsatte Wærsted.

Brekke fastslo kategorisk at han ikke har bidratt til lekkasjene om uenigheten knyttet til hans stilling.

Les også

 1. Styret vurderte å sparke Telenor-sjefen, men snudde da advokater frikjente ham

 2. 6 viktige grunner til at Telenor-sjef Sigve Brekke er i hardt vær

 3. Mæland: – Telenor er i en vanskelig situasjon

Les mer om

 1. Telenor
 2. Sigve Brekke