Økonomi

Slik svarer Bahamas etter dokumentlekkasjen

– Vi innser at vi fortsatt har en jobb å gjøre, skriver regjeringen på Bahamas i en pressemelding.

- Bahamas er et velregulert internasjonalt finans-senter som følger internasjonale standarder og «beste praksis», svarer Bahamas' regjering, her representert ved stats- og finansminister Perry Gladstone Christie, på anklagene mot skatteparadiset.
  • Stine Barstad
    Journalist

– Bahamas’ regjering har alltid vært innstilt på å følge internasjonale beste praksis-standarder, noe som gjenspeiles i at OECDs globale forum har vurdert at landet «i stor grad oppfyller» standardene for informasjonsutveksling, skriver statsråd Hope Strachan ved departementet for finansielle tjenester på Bahamas i en pressemelding.

Les også

  1. Hun var EU-topp i ti år. Samtidig hadde Neelie Kroes styreverv i et anonymt selskap i skatteparadis.

  2. Dette er Bahamas Leaks

– Regjeringen innser at vi fortsatt har en jobb å gjøre. Derfor jobber vi iherdig for å møte våre forpliktelser i 2018, legger departementet til.

Myndighetene på Bahamas har fått tilsendt en rekke konkrete spørsmål om personer og selskaper som landets rapporteringsregler hjelper å holde skjult.

– Vi kommenterer ikke enkeltselskaper og personer, svarer myndighetene.

– Tolererer ikke «skitne penger»

Bahamas anses av kritikerne som verstingen blant skatteparadisene når det gjelder hemmelighold, og beskyldes for å se gjennom fingrene med «skitne penger». Det avviser departementet i sitt svar til ICIJ.

– Bahamas tolererer ikke «skitne penger». Landet har gjennomgått internasjonale vurderinger av blant annet OECDs globale forum og Caribbean Financial Action Task Force og har på flere områder blitt vurdert til å «hovedsakelig etterleve» internasjonale standarder, skriver departementet.

Departementet viser til at Bahamas har sagt landet vil slutte seg til OECDs avtale om automatisk informasjonsutveksling av skatterelatert informasjon fra 2018, men understreker at landet vil gjøre det på en land-til land-basis, og ikke inngå én fellesavtale med alle medlemslandene.

Les mer om

  1. Bahamas Leaks
  2. Bahamas
  3. Bahamas Leaks
  4. Skatter og avgifter
  5. Skatteparadis