Økonomi

Det kan bli søppel-streik til helgen

Det kan ble renovasjonsstreik fra søndag morgen dersom ikke partene i konflikten blir enige i meklingen innen natt til søndag.

Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
  • NTB

Det er medlemmer i Sarpsborg, Bergen, Stord, Godvik, Stavanger og Stokke som først tas ut i streik.

«En streik vil påvirke innhenting og levering av husholdningsavfall i enkelte deler av landet. Streiken vil også påvirke henting og levering av avfall fra bygg og anleggsnæringen», melder Norsk Transportarbeiderforbund.

Transportarbeiderforbundet har varslet at de vil ta ut 50 medlemmer i streik hvis partene ikke blir enige i meklingen som starter fredag. Fristen for å bli enige er satt til klokken 24 lørdag.

– Norsk Transportarbeiderforbund er innstilt på å finne en løsning, men vi er også innstilt på streik hvis meklingen ikke gir et resultat som bransjerådet for Miljø kan akseptere, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.

– Minstelønna er et viktig verktøy for å unngå sosial dumping i bransjen og for å styrke ansattes generelle lønnsnivå, sier Adamsrød. (©NTB)

Les mer om

  1. Økonomi
  2. Avfall
  3. Streik