Økonomi

Slik omstilles Norge - sett gjennom linsen til fotograf Rune Petter Ness

I sommer skriver vi om omstillingen av Norge. Vi har bedt fem av landets fremste pressefotografer om å portrettere «Norge 2016». Slik har Adresseavisens fotograf Rune Petter Ness tolket temaet.

Jostein Arntsen har jobbet på Britannia Hotel i Trondheim i 47 år. 1. juli var det slutt. Nye eiere overtok stedet og skal bruke de neste to årene til å pusse opp.
  • Veslemøy Hedvig Østrem
    Veslemøy Hedvig Østrem

IKKE BARE, BARE

– Jeg var litt skuffet til å begynne med da jeg fikk beskjed om at hotellet skal stenge, sier Arntsen.

I dagene før det hele var over gikk imidlertid dagene som de alltid har gjort med de vanlige pliktene og arbeidsoppgavene.

KVALITETSVIN

Jostein Arntsen har nese for å skille en god vin fra en dårlig og dermed sikre at gjestene får kvalitet.

GODE GAMLE GJESTER

Britannia har mange stamgjester og Arntsen kjenner de fleste.

PÅ MENYEN

Det er mye å følge med på for å få full oversikt over hva gjestene får på tallerkenen. Arntsen må kunne fortelle og forklare dem hva de får servert.

FORDUMS GLANS

Palmehaven åpnet i 1918. Her sitter historien i veggene og atmosfæren oser av minner om en forgangen tid.

TIDEN GÅR...

Etter å ha tjent Britannia Hotel og gjester fra fjern og nær i 47 år forbereder Jostein Arntsen seg på at tiden for siste arbeidsdag nærmer seg.

STRENGE KRAV TIL ANTREKK

Da Arntsen begynte på Britannia var det streng kleskode. Det skulle være nypussede sko, slips og skjorte. Nå, da han slutter er det løsnet litt på kravene om antrekket.

SERVITØR OG KONGE

Under 1000-års jubileet i 1997 serverte Jostein Arntsen Kong Harald. Etterpå fikk han kjeft for å ha snakket til kongen.

FOR SISTE GANG

Da Britannia Hotel stengte dørene for å ruste seg for en ny tid, var det også siste arbeidsdag for Jostein Arntsen. Et nytt kapitell tar til.

Les mer om

  1. Norge i omstilling
  2. Arbeidsliv