Økonomi

Nytt olje- og gassfunn i Nordsjøen

– Vi har gjort et av årets største funn, opplyser Equinor, som sammen med tre partnere har funnet mellom 38 og 100 millioner fat oljeekvivalenter i Nordsjøen.

Equinor melder om et nytt olje- og gassfunn 3,2 kilometer sørvest for Fram-feltet på et sted hvor havdybden er 350 meter. Foto: Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 • NTB

– Funnet er gjort i det aller mest modne området på norsk sokkel, ikke langt fra Troll-feltet. Det viser hvilke muligheter som fortsatt finnes for verdiskaping og inntekter fra denne næringen, sier letedirektør for norsk og britisk sokkel i Equinor , Nick Ashton.

Funnet ble gjort 3,2 kilometer sørvest for Fram-feltet på et sted hvor havdybden er 350 meter. Det vil trolig bli knyttet opp mot eksisterende infrastruktur.

– Etter mer enn femti år med geologiske undersøkelser på norsk sokkel så lærer vi stadig nye ting, og vi finner hydrokarboner hvor vi tidligere ikke trodde det fantes, sier Ashton.

Han har tro på at oljen og gassen i området kan utvinnes med god lønnsomhet og lav CO2-intensitet.

Equinor har en andel på 45 prosent av utvinningslisensen, mens partnerne ExxonMobil, Idemitsu Petroleum og Neptune Energy har henholdsvis 25 prosent, 15 prosent og 15 prosent.

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Equinor forlenger produksjon ved Statfjord A – vil ha vært i bruk i 48 år

 2. ØKONOMI

  Equinor vil ha klare regler for å utvinne olje ved iskanten

 3. ØKONOMI

  Equinor bygger ut Breidablikk-feltet for 18,6 milliarder

 4. ØKONOMI

  I dag åpner oljefeltet som skal gi over 150.000 kroner i inntekt for hver av oss

 5. ØKONOMI

  Equinor-sjef Arne Sigve Nylund: – Ingen skal skjems av å jobbe i oljå

 6. ØKONOMI

  Norsk olje og gass: Streiken kan ramme nær 25 prosent av norsk produksjon