Økonomi

Solcellefly på vei over Middelhavet

Snart har solcelleflyet Solar Impulse flydd verden rundt.

Den sveitsiske piloten André Borschberg skal fly den nest siste etappen på solcelleflyet Solar Impulse 2s jordomflyvning. Her er han i ferd med å lette fra San Pablo flyplass i Sevilla mandag. Foto: Scanpix/Reuters/Marcelo del Pozo

  • NTB

Solcelleflyet Solar Impulse har nylig lettet fra Spania og er på vei over Middelhavet mot Kairo. Turen er den nest siste før reisen rundt jorda er ferdig.

Flyturen ventes å ta 50 timer og 30 minutter, og pilot André Borschberg flyr sin siste etappe på den solcelledrevne reisen jorda rundt.

Les også

Klimarevisjonen: Naturressurser til salgs | Hege Skryseth

Borschberg og pilotkollega Bertrand Piccard har vekslet på å sitte bak spakene på det solcelledrevne flyet, og jordomflygningen er en del av et prosjekt for å øke oppmerksomheten rundt bruk av fornybar energi.

Flyet lettet fra Sevilla mandag, og fullfører reisen rundt jorda når Bertrand Piccard overtar spakene i Kairo og flyr det til Abu Dhabi, hovedstaden i De forente arabiske emirater. Reisen begynte i mars 2015.

Her er fra flygningen i april i fjor, da Solar Impulse fløy fra Abu Dhabi til Nanjing. Foto: CHINA DAILY / X01745

Flyet drives av 17.000 solceller og fire propeller og holder vanligvis en hastighet på 48 kilometer i timen, men hastigheten dobles når det flyr under skyfri himmel.

Solar Impulse 2 ble historisk da det ble det første solcelledrevne flyet til å krysse Atlanterhavet den 23. juni. (NTB-DPA)

Les også

  1. En solskinnshistorie

  2. Solcellepenger revet bort – ny pott i anmarsj

Les mer om

  1. Luftfart
  2. Solenergi