Økonomi

To nye kritikkverdige forhold i Telenor

Telenor har varslet Økokrim om to nye forhold.

Da Aftenposten intervjuet Sigve Brekke i fjor høst snakket han mye om den erfaringen med korrupsjon han hadde høstet i Thailand.
  • Petter Winther

I en pressemelding skriver Telenor at det har iverksatt gjennomganger i senere tid, og at disse gjennomgangene har avdekket mulig to mulig kritikkverdige forhold. Økokrim og Nærings— og fiskeridepartementet er varslet om begge forholdene.

  • Bakgrunn: To direktører går av i Telenor. Intern rapport legges frem på fredag.

Økonomisk kriminalitet

Telenor skriver lite om det første forholdet, som gjelder mistanke om økonomisk kriminalitet. De skriver at det er anmeldt til lokale politimyndigheter.

– Av hensyn til etterforskningen er vi av de lokale myndighetene bedt om å ikke gi ytterligere kommentarer til saken nå, skriver Telenor i pressemeldingen.

Virksomheten som Brekke var leder for er under mistanke

Det andre forholdet er fra Thailand, der datterselskapet Dtac gjennom sin interne revisjon oppdaget et avvik knyttet til leieavtalene for enkelte basestasjoner. Her vil den videre gjennomgangen vise om disse avtalene følger gjeldende retningslinjer. Gjennomgangen vil bli ferdigstilt mot slutten av 2016.

Sigve Brekke var CEO i Dtac fra oktober 2005 til august 2008. Før det delte han lederansvaret for Thailand med noen andre. Fra 2008 har han vært sjef for Telenor Asia, til han ble ansatt som konsernsjef i august 2015.

– Telenor har aktivitet i flere markeder med forhøyet risiko. Vår jobb er å sikre en forsvarlig forretningsdrift gjennom å avdekke, rapportere og håndtere krevende saker i tråd med våre etiske retningslinjer. Høy etisk bevissthet blant våre ansatte er en avgjørende del av vårt sikkerhetsnett, sier Sigve Brekke.

Les mer om

  1. Telenor