Økonomi

LIVEBLOGG: Aftenposten følger terrorangrepet i København

Bli oppdatert med nyhetssaker, kommentar, intervjuer, reaksjoner fra sosiale medier, lyd og bilder.

 • Jørgen Svarstad
 • Lørdag ettermiddag fant et terrorangrep sted i kulturhuset «Krudttønden» i København. Filmregissøren Finn Nørgaard (55) ble skutt og drept, tre politifolk skadet. Målet var trolig kunstneren Lars Vilks.
 • Natt til søndag ble en 37 åring drept og to politifolk skutt og skadet ved en synagoge i København sentrum. Den drepte var Dan Uzan, som sto vakt for et arrangementet.
 • Ved 05-tiden søndag ble det politiet mener er gjerningsmannen i begge terrorangrepene, skutt og drept på Nørrebro. Han åpnet ild da politiet tok kontakt med ham. Mannen ble skutt i hodet under den påfølgende skuddvekslingen.
 • Ifølge politiet i København er den avdøde mistenkte gjerningsmannen en 22 år gammel mann født i Danmark. Han er av politiet kjent for flere kriminelle forhold vedrørende blant annet overtredelser av våpenloven og vold. Han er videre kjent fra gjengmiljøet.
 • Mandag ble to menn siktet for medvirkning til drap. De skal ha hjulpet den antatte gjerningsmannen Omar Abdel El-Hussein med å skaffe og skjule våpen, og også ha hjulpet ham med et tilfluktssted etter udådene.
 • Mandag kveld samlet en minnemarkering på Østerbro i København over 30.000 mennesker. Statsminister Helle Thorning-Schmidt talte til befolkningen: «Jeg i kveld si til alle danske jøder: Dere er ikke alene. Et angrep på Danmarks jøder er et angrep på Danmark. På oss alle sammen».

Les også

 1. Politiet ventet i fem timer på den terrormistenkte 22-åringen

 2. Dette skal være gjerningsmannen

Norsk kvinne bor like ved:

Les også

- Man tenker tilbake på Paris. Hva hvis det skjer igjen?

 • Politisk redaktør Trine Eilertsen kommenterer:
Les også

Provokatøren skal også beskyttes

Natt til søndag ble mannen politiet tror var gjerningsmannen for to terrorangrep skutt og drept. Tegneren Lars Vilks (t.h.) var trolig planlagt som målet for den første aksjonen.

Les mer om

 1. Jobb og karriere