Bankansatte fikk kuttbeskjed i 3D

Midt i en runde med store oppsigelser, brukte Danske Bank fancy teknologi for å presentere ny strategi med færre ansatte. De tillitsvalgte reagerer.

Banksjefene hadde spandert på 3D-presentasjon med 3D-briller da de skulle legge frem ny strategi med langt færre ansatte. - Dårlig timing, mener tillitsvalgt. Menneskene på bildet, som er tatt i forbindelse med London-OL, har neppe noe med saken å gjøre.

I forrige uke fikk 300 ansatte i Danske Bank, som eier Fokus Bank i Norge, beskjed om at de ikke har noen jobb etter 9. januar 2013. Få dager etterpå ble alle ansatte kalt inn til møte der de fikk utdelt 3D-briller for å få det optimale ut av presentasjonen av en ny strategi.

— Det er dårlig timing. Tenk deg å være en av dem som fikk sparken i forrige uke og så blir du presentert en slik gimmick. I det hele tatt er det utrolig dårlig timing å be oss om å vise begeistring for en ny strategi så kort tid etter en oppsigelsesrunde, sier tillitsvalgt Steen Lund Olsen til epn.dk.

Samtidig med den nye strategien kom beskjeden om at de skal si opp ytterligere 1000 ansatte. Totalt skal 3000 ansatte ut av banken innen 2015.

— Vi er rystet. Vi har allerede problemer med å forstå hvordan vi skal løse arbeidsoppgavene etter 9. januar. De 300 ansatte, satt jo ikke og stirret i skranken hele dagen, de løste mange oppgaver i banken, sier Lund Olsen.

Banken kutter nå ut all bemanning i kassene i 131 filialer, stadig mer av kundebehandlingen skal foregå via internett.