Økonomi

FlyViking konkurs etter syv måneder

Flyselskapet FlyViking, som startet med flyvninger i mars i år, legger ned virksomheten og slutter å fly 12. januar 2018.

FlyViking startet flygninger i mars i år. I januar går siste fly da selskaper nå er konkurs.
  • og NTB

Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag. Styret konkluderer med at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre.

FlyViking startet i mars i år ruteflyginger mellom Tromsø, Hammerfest og Bodø. Senere har det utvidet med avganger til og fra Alta, Harstad/Narvik, Stokmarknes, Oslo og Trondheim.

De vil forsøke å opprette et nytt selskap, med mål om å opprettholde ruten Ørland–Oslo–Ørland. Dette skal inntil videre skje gjennom innleie av fly og personell fra andre flyselskaper, opplyser selskapet.

–Vi beklager de ulempene dette vil medføre for kundene som har kjøpt billetter med selskapet etter den 12. januar. Samtlige kunder bes ta kontakt med selskapet, slik at de kan få refundert sine kjøp i henhold til salgsbetingelser og passasjerrettigheter, sier daglig leder Heine Richardsen.

Les også

LES OGSÅ: Nordmann fløy med KLM til Amsterdam, uten at selskapet visste at han var om bord

Styrt avvikling

Styreleder Ola Olsen opplyser at en styrt avvikling innen rimelig tid vil gjøre selskapet i stand til å innstille driften i FlyViking AS, samtidig som verken kunder, leverandører, ansatte eller innleid personell blir skadelidende.

Selskapets eiere har siden oppstarten skutt inn aksjekapital og lån på til sammen 134 millioner kroner, og styret besluttet å innstille driften nå mens det fortsatt er midler igjen til å overholde forpliktelsene i perioden frem til 12. januar.

Les også

LES OGSÅ: Disse nye flyselskapene vil inn i tøft Oslo-marked

Tekniske problemer

FlyViking fremhever selv flere tekniske problemer med de tre første Dash 8-100-maskinene, som førte til mange kanselleringer og tap av kunder.

– Det har blitt for mange kanselleringer av ruter, og gjennom det refusjoner til våre passasjerer, som har hatt en negativ finansiell effekt for selskapet. Dette har også gjort noe med våre kunders tillit til selskapets evne til å fly som planlagt, sier Richardsen.

Han nevner også at tungvinte løsninger for billettbestilling og innsjekking har påvirket det dårlige økonomiske resultatet.

Les mer om

  1. Fly
  2. FlyViking
  3. Flyselskaper