Hackere angrep Microsoft

Microsoft ble før helgen utsatt for den samme typen angrep fra hackere som Apple og Facebook tidligere i februar.

Det foreligger ingen tegn på at noen av Microsofts mange millioner kunder hittil er berørt av angrepene. Det fremgår av et nytt bidrag til bloggen på nettsiden til Microsofts sikkerhetssenter som ble lagt ut fredag.

— Denne typen cyberangrep er ingen overraskelse for Microsoft og andre selskaper som må gi seg i kast med besluttsomme og iherdige motstandere, skriver Microsofts sikkerhetsstab.

Rammet 40 selskaper

Det var et lite antall datamaskiner som ble infisert av hackerne. Teknikken minner om angrepene på andre selskaper, melder Microsoft. Selskapet er verdens største produsent av programvare, inkludert Office-produktene.

Etterforskningen pågår fortsatt.

Angrep fra ukjente hackere har nylig rammet over 40 selskaper, melder nyhetstjenesten Bloomberg.

For noen få dager meldte Apple om et lignende angrep. Også her var det bare et fåtall Mac-er som ble rammet, ifølge selskapet, som samarbeider med amerikansk politi for å spore opp hackerne.

Les også

Hackere angrep Apple

I midten av februar meldte Facebook om at et lignende angrep ble registrert i januar. Også Apple meldte at angrepet kom da noen av selskapets utviklere var aktive på et nettsted for utviklingsmiljøer som jobber med iPhone.

Apple benektet at sensitiv informasjon er kommet på avveie.

Twitter meldte 2. februar om et hackerangrep som kan ha gitt informasjoner om 250 000 Twitter-konti. Twitter har over 200 millioner brukere.

Bruker vannhullene

Sikkerhetseksperter kaller denne for taktikken for «vannhull-angrep». Hackerne benytter anledningen når programvareeksperter besøker bransjens eller arbeidsgiverens egne nettsteder.

For hackerne gir det prestisje å trenge gjennom forsvarsmurene rundt noen av de mest ettertraktede miljøene i dataverdenen. Det kan også være nyttig hvis man kan få informasjon om fremtidige programløsninger og sikkerhetsrutiner.

Hacker-angrepene på 40 selskaper, hovedsakelig i USA, er satt i forbindelse med et hackermiljø i Øst-Europa som har vært ute etter fortrolig informasjon i bedriftene. Målet kan være å gjøre penger på dataene.

En fersk rapport fra sikkerhetsfirmaet Mandiant har dessuten pekt på at gjentatte angrep fra kinesiske hackere mot private og offentlige datasystemer i andre land, særlig USA. Kinesiske myndigheter har benektet ethvert kjennskap til disse cyberkrigerne.