VG: Styret i Telenor hasteinnkalt

Styret i Telenor er hasteinnkalt til et møte, melder VG.

Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted skal ifølge Dagens Næringsliv være i en opprivende konflikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • NTB

Nyheten kommer kort tid etter at Dagens Næringsliv meldte om en strid mellom Telenors styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke.

Wærsted ga i en samtale med Brekke i høst uttrykk for at han burde gå av som Telenor­sjef, sier flere kilder til Dagens Næringsliv

Forholdet mellom styreleder Wærsted og konsernsjef Brekke skal være svært vanskelig, skriver avisen torsdag.

Brekke fulgte ikke oppfordringen og koblet inn styret, som ikke var enig med styrelederen.

Torsdag opplyser altså kilder til VG og E24 at det skal være hasteinnkalt til et styremøte i Telenor «snart».

Hele høsten skal ha vært preget av at Brekke har avlyst en rekke arrangementer, og at det åpenbart har vært krevende situasjoner «på toppen», heter det i artikkelen.

En sentralt plassert Telenor­kilde betegner overfor DN situasjonen med strid mellom konsernsjef og styreleder som «ikke bærekraftig».

Gunn Wærsted tiltrådte som styreleder i Telenor i januar, og Brekke startet i jobben i august 2015. Siden han tiltrådte har aksjekursen i selskapet falt vel 18 prosent.

Ingen av partene har ønsket å kommentere saken overfor Dagens Næringsliv, men lederen av næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad, skal ifølge avisen kreve at næringsminister Monica Mæland (H) kaller inn styreleder Wærstad etter avisens avsløring om samarbeidsproblemene.

– Jeg forutsetter at næringsministeren tar kontakt med styreleder og forsikrer seg om at dette ikke går ut over selskapet og statens eierinteresser, sier Pollestad.