Økonomi

Betydelig bedre kvartal enn ventet for SAS

SAS-konsernet hadde et resultat før skatt på minus 309 millioner svenske kroner i årets første kvartal. Det er likevel langt bedre enn analytikerne ventet.

Konserndirektør Eivind Roald i SAS.
  • Ntb

Resultatet viser en kraftig reduksjon i underskuddet, fra minus 836 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge konsernsjef Richard Gustafson kommer forbedringen gjennom kommersiell framgang, vesentlig lavere drivstoffkostnader og effekter av sparetiltak.

Godt i svakt kvartal

Det første kvartalet er det sesongmessig svakeste i løpet av regnskapsåret, skriver flyselskapet i en kommentar til tallene.

— Vi er fornøyde med å ha forbedret resultat med over 500 mil i de tre dårligste månedene, forteller konserndirektør Eivind Roald til NTB.

SAS har et avvikende regnskapsår, så kvartalstallene gjelder perioden fra november 2015 til januar 2016.

Resultatet før skatt på 309 millioner svenske kroner er betydelig bedre enn hva analytikerne hadde sett for seg. Ifølge TDN Finans var det ventet å ligge på minus 529 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Kraftig bedring siste året

Hvis vi ser de siste tolv månedene under ett, har SAS et resultat før skatt på pluss drøyt 1,9 milliarder kroner. Det er en kraftig forbedring fra samme periode året før, da det lå på minus 1,6 millioner kroner.

SAS venter at konkurransen blir hardere i 2016.

— Vi jobber derfor intensivt med markedstilpasning og å effektivisere virksomheten. En viktig del for å øke vår kostnadsfleksibilitet er outsourcingen av bakkevirksomheten i Norge, som er fullført i henhold til planen, forteller konsernsjef Gustafson.

I årets første kvartal hadde SAS 5,85 millioner passasjerer på ordinære flygninger, noe som utgjør en økning på 3,6 prosent fra samme periode året før. Over halvparten av bestillingene kommer nå fra Eurobonus-medlemmer.

Les også

  1. DNB og SAS inn i nytt bonussamarbeid

  2. Norwegian skal doble utenrikstrafikken på fem år - med nytt storfly i spissen

  3. SAS-sjef tjener dobbelt så mye som hele Norwegians ledertrio

  4. Flybonus skal få flere til å ta toget til Gardermoen

  5. Norwegian med sterkt resultat i tredje kvartal