Økonomi

Klart for ny runde med House of Cards

House of Cards fornyes for fjerde sesong som kommer i 2016.

  • Cecilie Asker
    Cecilie Asker
    Avdelingsleder

Ikke før stormen rundt tredje sesong av House of Cards har lagt seg er seriens protagonist Frank Underwood på krigstien igjen, og denne gang på sosiale medier.

Mens de fleste politikere, både ekte og fiktive, tok seg påskefri, og overlot TV-skjermen til britiske detektiver og gamle repriser, dukket nemlig følgende melding opp på TV-serien House of Cards twitterkonto:

Starter innspilling til sommeren

For alle som har fulgt den skruppelløse politikeren Frank Underwood og hans kyniske kone Clairekjempe seg til toppen av den politiske maktstigen med blod på begge hender, så er dette klar tale. Serieuniverset kan gjøre seg klar for en ny runde av med Washingtons mest beryktede maktpar.

Netflix har uttalt at de vil starte produksjonen av den nye sesongen allerede til sommeren. Det tyder på at den fjerde sesong vil være klar for premiere i første kvartal av 2016, akkurat slik de tidligere sesongene har vært.

Har tatt ny retning

Selv om Netflix holder sine seertall tett til brystet er det ingen tvil om at House of Cards er en av de mest populære dramaseriene for tiden. Det var derfor knyttet stor spenning til hva strømmegiganten og serieskaperen Beau Willimon ville gjøre etter tredje sesong.

Netflixserien House of Cards er nemlig basert på en britisk dramaserie med samme navn, som ble avsluttet etter tre sesonger. Den amerikanske House of Cards har i sine to første sesonger langt på vei fulgt manuset til den originale serien, men tok en annen retning i tredje sesong.

Ingen stor overraskelse

Selv om nyheten om at House of Cards fornyes for en fjerde sesong fikk det til å koke på sosiale medier, kom det egentlig ikke som en stor overraskelse.

I tillegg til å være Netflix flaggskip, har den populære serien allerede høstet mange priser, deriblant har Robin Wright vunnet Golden Globe i 2014 for beste kvinnelige hovedrolle, mens Kevin Spacey vant Golden Globe for beste mannlige hovedrolle i 2015.

Serien er også blant favorittene til å stikke av med flere priser under høstens Emmy Awards, deriblant prisen for beste dramaserie. Det ville i så fall bli første gang en serie laget eksklusivt for en strømmetjeneste vil vinne den prestisjetunge TV-prisen.

Les også

    Les mer om

    1. Jobb og karriere