Økonomi

Tesla lover billigere batteri og økt rekkevidde

Tesla jobber med en ny batteriteknologi som gjøre selskapet i stand til å produsere rimeligere elbiler med større rekkevidde.

Tesla-sjef Elon Musk lover slankere og rimeligere elbiler med lengre rekkevidde. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

 • NTB

Det nye batteriet vil øke rekkevidden med 56 prosent, lovet Tesla-sjef Elon Musk på et aksjonærmøte natt til onsdag. Det betyr at Tesla kan produsere biler som kan kjøre 800 kilometer eller mer på én lading.

Nyheten ble offentliggjort på at arrangement kalt Battery Day, som ble avholdt samtidig med aksjonærmøtet. Det var knyttet store forventninger til batteridagen, og de frammøtte aksjonærene, som hadde møtt opp i bilene sine for å holde avstand til hverandre, applauderte entusiastisk med bilhornet da nyheten om det nye batteriet ble kjent.

Investorene var ikke like imponert over det som ble presentert. De håpet Tesla ville avsløre en enda større utvikling i batteriteknologien.

Teslas aksjer falt med mer enn 6 prosent i handelen etter stengetid etter Musks presentasjon. Det forsterket nedturen som startet i den vanlige handelen tirsdag, da investorer begynte på forberede seg på en mulig skuffelse.

Selskapet har allerede startet å produsere det nye batteriet, men Musk skrev mandag på Twitter at Tesla trolig ikke er klar for masseproduksjon før 2022.

 1. Les også

  Tesla-aksjen stuper etter indeks-vraking

 2. Les også

  Skitten batteriproduksjon utfordrer Tesla

 3. Les også

  Smart fremtid: Tesla-eiere kan selge strøm fra batteriet

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Snart kan batteriet vare lenger enn elbilen

 2. DIGITAL

  Derfor kan Teslas nye batteri gjøre elbilene mye rimeligere

 3. ØKONOMI

  Skitten batteriproduksjon utfordrer Tesla

 4. ØKONOMI

  De virker som en magnet på toppolitikerne

 5. ØKONOMI

  Tesla-aksjen stuper etter indeks-vraking

 6. ØKONOMI

  Tesla-gründeren: – Har tatt former jeg aldri ville gjettet