Økonomi

Enighet i lønnsoppgjøret i finansbransjen

Handel og Kontor og Finansforbundet ble natt til onsdag enige med Finans Norge om lønnsoppgjøret for ansatte i finansbransjen.

 • NTB

– Dette er et resultat i tråd med frontfaget, og det er vi fornøyde med, sier første nestleder i LO Peggy Hessen Følsvik. Hun har vært forhandlingsleder for LO-forbundet Handel og Kontor.

Finansforbundet er tilknyttet YS og sa før forhandlingene at de forventer reallønnsvekst for sine medlemmer.

– Forhandlingene har vært krevende. Summene det forhandles om i år er små og det bærer også dette oppgjøret preg av, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Finans Norge-området omfatter i overkant av 20.000 medlemmer i Finans Norges medlemsbedrifter – i hovedsak innen bank og forsikring.

Partene ble enige om et generelt tillegg på lønnsregulativets satser på 0,3 prosent, minimum 1.500 kroner per år, med virkning fra 1. mai 2020. I tillegg videreføres dagens tariffavtale i uendret stand.

– Vi er fornøyde med at vi klarte å finne en løsning som alle parter kunne akseptere, med en økonomisk ramme som er i tråd med frontfaget, sier arbeidsgiversidens forhandlingsleder Runa Opdal Kerr. Hun er arbeidslivsdirektør i Finans Norge.

Les mer om

 1. Lønnsoppgjør
 2. Finans Norge

Relevante artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Streik i varehandelen ble avverget åtte timer på overtid

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Brudd i tarifforhandlingene mellom Parat og Virke

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Enighet i meklingen i kjøttindustrien

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Enighet i vin- og brennevinsbransjen

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Ingen streik i NRK

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Streik rammer Johan Sverdrup-plattformen