Økonomi

Vy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication

Vy Communication saksøkte Vy og krevde 14 millioner kroner i erstatning for krenkelse av selskapets varemerke. I et forlik ble partene enige om én million.

Vy Communication gikk til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke. I et forlik ble partene enige om én million kroner. Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

  • NTB

De hadde begge hyret inn toppjurister og skulle tirsdag møte i Oslo tingrett hvor det var satt av to dager til saken. Men dagen før rettssaken opplyste selskapene om at de hadde blitt enige på kammerset, skriver Finansavisen.

I forliket, som det statseide togselskapet ønsket å holde hemmelig, kommer det frem at Vy skal betale Vy Communication én million kroner innen 20. desember. 93 prosent lavere enn beløpet byrået opprinnelig ba om.

Les også

Mange tusen passasjerer må betale mer på toget fra søndag

– For oss har prinsippet vært viktigere enn beløpets størrelse, sier styreleder Otto Christian Sekkesæter til Finansavisen.

Det opprinnelige beløpet var knyttet til rebranding og markedsmessige effekter, i tillegg til verditap ved et senere salg.

Byrået går nå i gang med navnebytte, men vil ikke opplyse hva det nye navnet blir.

Tidligere i år skiftet NSB navn til Vy i en prosess som vil koste opp mot 280 millioner kroner.

Også Leve Hytter, som i over fem år har brukt navnet Vy, ønsker erstatning fra togselskapet. Etter et møte med dem fredag har de besluttet å saksøke Vy.

Les mer om

  1. Vy
  2. NSB
  3. Samferdsel
  4. Tog