Økonomi

DNB første bank som setter opp renten

DNB er Norges største bank. Foto: Illustrasjonsfoto Vidar Ruud / NTB scanpix

Storbanken DNB varsler at den setter opp boligrenten. DNB er den første banken som varsler renteoppgang etter at Norges Bank torsdag satte opp styringsrenten.

  • NTB

DNB setter opp renten på boliglån med 0,25 prosent, det samme som styringsrenten til Norges Bank ble satt opp med torsdag.

  • Les også: Norges Bank setter opp renten. Det kommer mer senere i år.

Danske Bank melder fredag at også de øker utlånsrentene som følge av at Norges Bank satte opp styringsrenten. Banken øker utlånsrentene med 0,25 prosent.

– Rentene har over en lengre periode vært lave, og det går fortsatt godt i norsk økonomi. Det har også vært ventet og varslet at Norges Bank ville øke styringsrenten på sitt møte 20. juni, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarkedet i DNB, i en pressemelding.

– Vi skal fortsette å prioritere kunder som eier eller kjøper energieffektiv bolig, og Grønt boliglån får vår beste veiledende rente med 2,69 prosent, opplyser Spiten.

Renteendringen trer i kraft for eksisterende kunder fra 8. august.

Da Norges Bank i september hevet styringsrenten for første gang siden 2011, tok det DNB 28 timer før de fulgte etter med å heve boliglånsrenten. Både i mars og denne gangen brukte banken 26 timer og 30 minutter, skriver E24.

Les mer om

  1. Boliglån
  2. Økonomi
  3. Rente
  4. Gjeld
  5. DNB