Økonomi

Ny jobbekspert i Aftenposten

Morten P. Røvik er et nytt tilskudd til Aftenpostens ekspertpanel på jobb, karriere, jus og arbeidsliv. I sine første spalter vil han fortelle om sine grunnleggende teknikker for å få ting gjort.

Morten P. Røvik er Aftenpostens nye jobbekspert.
  • Lars Magne Sunnanå

Morten P. Røvik er gründer, produktivitetsekspert, har tittelen GTD Master Trainer. Han er bosatt i Nannestad, der han har kone, barn og en Harley-Davidson-sykkel.

— Hva kan folk få ut av å lese spalten din?

— Jeg drømmer om at folk skal få en god innsikt i hva «getting things done» er, og at de som følge av det får et mer stressfritt forhold til alle oppgavene sine.

- Hvor vanskelig er det å bli mer produktiv?

— Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Det krever litt egeninnsats og et ønske om å endre vaner, det er alt som skal til. Det som er fint med den type produktivitet som jeg underviser i, er at det gir deg en belønning underveis. Ofte tenker man at dette kommer til å koste – man sammenligner med trening, men her er det sånn at du vil få belønninger av hjernen din underveis. Får du tømt hodet, blir du lettere til sinns. Når du får mer oversikt og kontroll over alle livets løse tråder, oppleves livet også bedre.

- Hva slags problemer er det du stort sett møter hos folk?

— De fleste som tiltrekkes av metodikken, er folk som er flinke til å håndtere oppgaver fra før, men som ser at deres oppgavehåndteringssystem ikke er feilfritt og har forbedringspotensial. Det jeg holder på med har huller og fungerer ikke perfekt. La oss se om det finnes noe annet som fungerer bedre.

Effektivitetsråd

I jobbseksjonen i papiravisen sist søndag skrev Røvik en introduksjon til feltet. De neste ukene vil han utdype og forklare hvordan man får utrettet mer, på jobben og hjemme.

Her er hans første spalte med gode råd til den som vil få utrettet mer:

Les også

Fem faser i oppgavehåndtering

Fremover vil han også kunne svare på spørsmål fra leserne, sammen med resten av Aftenpostens ekspertpanel, som i dag gir deg svar på områdene arbeidslivsjus, pensjon, utdanning og karrierevalg, oppsigelser, trygd, jobbintervjuer, rekruttering og personalspørsmål.

Les mer om

  1. Jobb og karriere