Økonomi

Regjeringen setter av 250 millioner skattekroner til vedlikehold av tivoli og alpinanlegg

Næringsminister Iselin Nybø (V) har satt av 250 millioner kroner til en tilskuddsordning som skal finansiere vedlikehold av fornøyelsesparker og alpinanlegg.

Fornøyelsesparker og alpinanlegg kan nå søke om midler til vedlikehold. Her fra attraksjonen Thunder Coaster på Tusenfryd. Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

Næringsminister Iselin Nybø (V) har satt av 250 millioner kroner til en ordning som skal finansiere vedlikehold av alpinanlegg og fornøyelsesparker. Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ordningen skal forvaltes av Innovasjon Norge. Søkere til ordningen må ha driftstillatelse etter tivoli- eller taubaneloven, og de må ha mottatt støtte fra den generelle kompensasjonsordningen.

– Alpinanleggene ble hardt rammet av nedstengningen av Norge. Denne ordningen vil sikre at anleggene får penger til å gjennomføre lovpålagt vedlikehold, slik at de er klare til å ta imot gjester igjen i neste sesong, sier Nybø (V) i en pressemelding.

I tillegg til vedlikehold av alpinanlegg, omfatter ordningen lovpålagt vedlikehold av blant annet vannsklier, zipliner, simulatorer og hoppeslott i foretak som har hatt stort omsetningsfall.

– Det er viktig at sikkerheten er på topp når man skal kose seg med barna i ferien, sier næringsministeren.

Ordningen gjelder bedrifter med stort omsetningsfall i mars, april og mai, som var månedene med de strengeste smitteverntiltakene. Ifølge Næringsdepartementet er det i overkant av 300 kommersielle tivoli- og taubanevirksomheter i Norge.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Alpinanlegg
 3. Fornøyelsesparker
 4. Tivoli
 5. Regjeringen
 6. Vedlikehold

Koronaviruset

 1. NORGE

  FHI vil stille klare krav til hjemmesydde munnbind

 2. NORGE

  Direkteblogg om korona

 3. KRONIKK

  Slik ligger vi an: Dette er utfordringene med koronavaksinene

 4. DEBATT

  Jeg er en av de såkalte «festdeltagerne» fra Oslo vest

 5. VERDEN

  Turkmenistan melder om null smittede, uten å bli trodd

 6. OSLOBY

  Nytt koronatiltak på populær badeplass: – Jeg fatter ikke hvorfor de ikke har gjort dette før