Økonomi

«Dette skulle jeg ha gjort for lenge siden»

Etter separasjonen fra Mille-Marie Treschow vil Stein Erik Hagen leve livet - og gjøre oppkjøp med egne penger.

Stein Erik Hagen tok gårsdagens avisforsider med stoisk ro på toppen av Holmenkollen i går morges. Plenklippingen trenger han heller ikke bekymre seg for. Den gjøres av automatiske roboter. Foto: Olav Olsen

 • Lars Magne Sunnanå
 • Marita E. Valvik

Stein Erik Hagen (56) ser lyst på livet etter Orklas milliardkjøp av Rieber & Søn og separasjonen fra Mille-­Marie Treschow (58).

- Nå skal jeg leve livet, sier han.

Solbrune Hagen lener seg godt tilbake i det butleren skjenker morgenkaffe på terrassen. Over Holmenkollen er solen i ferd med å jage vekk skylaget, omtrent like kjapt som Hagen ristet av seg tabloidforsidene med ham og Mille-Marie Treschow i går morges.

- Dette skulle jeg ha gjort for lenge siden. Du vet, vi har hatt våre ting på hver vår plass, og da vokser vi litt fra hverandre. Og så er vi ulikt oppdratt, hun med sin adelighet og jeg som har lyst til å ha det mer moro, sier Hagen og ler godt.

Følg Aftenposten Økonomi på Facebook!

Separerer og fusjonerer

Også mandag hadde Orklas styreformann tilsynelatende det fryktelig artig da Orkla endelig fikk kloen i Rieber & Søn for 6,1 milliarder kroner. Og mer gøy skal det bli, tror han.

- Nå har jeg lyst til å brette opp ermene. Arbeidslysten er større enn noen gang. Da er det klart at jeg må ut og se hva jeg kan finne på.

Mens Orkla ser etter merkevarer, ser Hagen privat etter handel. Fra før eier han jernvarekjeden Jernia, halvparten av gardinforretningen Princess og er kontrollerende eier av nettvarehuset Komplett.

Les også

Orkla kjøper Toro og Mr. Lee

- Jeg ser etter nye handelskonsepter jeg kunne kjøpe eller investere i. Det hadde vært veldig gøy, sier Hagen og legger til at det kommer til å bli noe i Norge eller Sverige.

Akkurat hva han skal kjøpe, vil han derimot ikke røpe.

- Det er ikke aktuelt for meg å investere i Spania, det er ikke noe moro. Det blir her i naboområdet, sier Hagen.

God sommer

Jernia tapte 96 millioner kroner i fjor. I år skal det bli bedre.

- Jernia har for første gang i sin 40 år lange historie tjent penger i juli. Folk kjøper duker og gardiner som aldri før og Komplett har startet med salg av parfyme. I år ser vi en markant forbedring i alle selskapene, også eiendomsinvesteringene. Jeg er veldig godt fornøyd, sier han.

Størsteparten av familieformuen er naturlig nok bundet opp i Orkla-aksjer, som i går hadde en verdi på 10,5 milliarder kroner. Men lånemuligheter i bankene gir ham handlingsrom.

- Løfteevnen privat er begrenset sammenlignet med Orklas, men noe er det, sier han.

Badeland for voksne

200 millioner skal imidlertid brukes på et nytt badeland i Oppegård. Planene ligger for øyeblikket hos kommunen og omfatter et 10 000 kvadratmeter stort velværesenter kalt Aquarius.

- Vi jobber med å bygge et europeisk spa-anlegg, som ikke finnes i Norge. Med den norske sommeren og været her på vinteren, tror jeg folk vil like å komme inn i et område med palmer, grønne planter og lyden av fossefall, sier Hagen som selv har vært rundt i Europa og besøkt en rekke slike steder.

- Det blir et tyvetall bassenger, dampbad, luktbad og slike ting. I tillegg til café og restaurant, samt muligheter til å ta behandling av ymse slag, sier han og fortsetter:

- For voksne. Det blir 16-års grense. Ingen barn. Det kan bli morsomt, sier Hagen.

- Lettere med husmødre

Dermed får Hagen sitt eget badesenter, i tillegg til spa-anlegget i Larvik som han eier sammen med sin blivende ekskone.

Farris Bad blir stående som det mest håndfaste minnet etter ekteskapet mellom to av Norges mest omtalte milliardærer.

For Hagen venter nå skilsmisse nummer to, etter at han har vært gift med Treschow siden det storslåtte bryllupet i 2004.

- Det var lettere før, da kvinner var husmødre og var hjemme. Det kan jeg si for å provosere litt. Så mange forhold som går i oppløsning nå, har jo å gjøre med samfunnet vi lever i. Vi ser nok at folk kommer til å ha flere forhold gjennom livet. Det er ikke sånn som før at man møtte hverandre som 16-åringer og satt hjemme på småbruket der kona melket kyrne i fjøset og mannen var på jordet og i skogen og sånn. Hele det mønsteret endrer seg.

- Nå skal jeg leve livet. Alt med måte. Men nå skal jeg leve livet, ja.

 1. Les også

  Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow separeres

 2. Les også

  Følelsesladet ferdigmatsalg

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Stein Erik Hagen kjøper sprit for 720 millioner

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  1,5 milliarder Hagen-kroner til Sveits de siste seks årene

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Stein Erik Hagen: – Knapt noen gang tidligere har det vært viktigere å betale utbytte

 4. NORGE
  Publisert:

  Mille-Marie Treschow (64) er død

 5. NORGE
  Publisert:

  Orkla sulten på fersk, finsk pizza

 6. A-MAGASINET
  Publisert:

  Etter finanskrisen i 2009 trommet Stein Erik Hagen inn til familieråd