Økonomi

Volkswagen-bileier: - Sikker på at flere produsenter jukser med utslipp

Per Bernhardsen mener at de siste dagers nyheter bare er starten på en større skandale. Selv eier han en Volkswagen Golf med fuskemotor.

Bilen til Per Bernhardsen har fuskemotor. Det tar han med stor ro.
 • Nina Selbo Torset
  Nina Selbo Torset
  Journalist

Volkswagen har registrert 147.077 biler i Norge som er berørt av avsløringene utslippsjuks. Hva som skal gjøres med bilene, er ennå uvisst.

— Jeg har ikke hørt noe fra Volkswagen ennå, men det har jeg full forståelse for. Det er mye å gjøre for dem nå. Jeg får nok svar etter hvert og regner med at de ordner opp på en skikkelig måte.

Per Bernhardsen fyller diesel på sin fire år gamle Volkswagen Golf Mk6. Under panseret er en EA189-motor – en fuskemotor.

Han har fulgt med i mediene og vet at bilen hans er berørt. Bilen hans er én av 6635 norskregistrerte 2011-modeller med fuskemotor, men han tar det hele med stor ro.

— Dette er ikke noen stor greie. I alle fall ikke for meg. Men det er selvfølgelig en stor sak internasjonalt og dårlig for omdømmet til Volkswagen, sier Bernhardsen.

Her får du oversikt over den elleville skandalen:

Les også

Åtte spørsmål og svar om Volkswagen-saken

Tror flere jukser med utslippene

Bernhardsen, som har jobbet som bilmekaniker i mange år, kjøpte bilen brukt for ett år siden. Han er ikke veldig bekymret for hvordan det skal gå hvis han ønsker å selge bilen en dag.

— Den bekymringen får jeg ta en annen dag. Jeg er veldig fornøyd med bilen, og NOx-utslippet var ikke noe jeg tenkte på da jeg kjøpte den heller, sier han.

Pr. nå er Audi, Skoda, Seat og Volkswagen berørt av utslippsskandalen. Bernhardsen tror det blir flere. Han er sikker på at flere bilprodusenter har jukset med utslippstallene.

- Dette er nok bare starten på en større skandale. Snart kommer vel hele gjengen til å bli avslørt. Jeg er sikker på at det ikke bare er Volkswagen som har holdt på med dette.

I Norge har disse bilene jukseprogramvaren (saken fortsetter under tabellen):

Håper det ikke går utover kundene

Også andre Volkswagen-eiere Aftenposten har snakket med, tar skandalen med stor ro. Morten Løyning har en ti år gammel modell og er derfor ikke berørt.

Leif Skinstad har en bil som er akkurat for gammel til at den er utstyrt med fuskemotor.

— Det er veldig dårlig for omdømmet til Volkswagen, men jeg vet ikke om det er nok til at jeg ikke kjøper dette merket igjen, sier han. Leif Skinstad hadde ikke fått lest avisen da Aftenposten møtte ham og ble lettet da han fikk vite at bilen hans ikke er berørt.

- Gudskjelov! Jeg er veldig fornøyd med bilen og Volkswagen generelt og regner med at de ordner opp i dette. Men jeg håper at det ikke går utover kundene.

- Tenkte du på utslippsnivået da du kjøpte bilen?

— Nei, egentlig ikke. Jeg tenkte på plass, komfort og pris.

Skandalen rundt Volkswagen merkes foreløpig ikke på konsernets nybilsalg i Norge:

Les også

VW i Norge: Foreløpig ingen effekt på salget

Hør podcasten Aftenpodden snakke om Volkswagen-krisen i ukens utgave. I iTuneseller her:

 1. Les også

  Slik kan Volkswagen komme helskinnet ut av krisen

 2. Les også

  Nesten 150.000 VW-biler med jukseprogramvare solgt i Norge

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Lederen i Oslo MDG vurderer å ta opp kampen om partiledervervet

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5