Økonomi

13 personer fengslet i Lime-saken

Siste fengslingsmøte av pågrepne i Lime-saken endte med varetektsfengling i fire uker. Dermed sitter 13 siktede i varetekt.

Politiinspektør Åsmund Yli utelukker ikke flere pågripelser i dem omfattende saken mot personer tilknyttet dagligvarekjeden Lime.
  • Ragnhild Stenvaagnes

Det siste fengslingsmøtet i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett startet fredag ettermiddag. Også denne gangen fikk politiet gjennomslag for varetektsfengsling i fire uker.

— Min klient mener han er uskyldig og krevde å bli løslatt, sier forsvarer Jørund Lægland for.

Klienten hans er siktet for grov menneskehandel.

Mannen har tatt betenkningstid for å sette seg grundigere inn i saksdokumentene før han tar stilling til om fengslingskjennelsen skal ankes.

Les også:

Les også

Varetekt for alle i Lime-saken

11 fengslet torsdag

Torsdag ble 11 personer fremstilt for varetektsfengsling. Samtlige ble varetektsfengslet i fire uker. I tillegg er Lime-sjef Sajjid Hussain (37) i varetekt etter pågripelsen i august.

Politiinspektør Åsmund Yli sier at politiet ikke utelukker flere pågripelser i saken.

— Etterforskningen er stor og kompleks, og foregår for fullt videre. Innhentede bevis kan tilsi at det går mot flere pågripelser, sier Yli.

Les også:

Les også

- Lime-ansatte ble nektet lønn og fridager

Fant personer med ulovlig opphold

Fredag bekrefter politiet at de har funnet flere personer med ulovlig opphold i en leilighet som disponeres av en siktet i saken.

– De har ikke lovlig opphold i Norge, og på samme måte som andre personer i denne saken vil politiet komme i kontakt med dem for å høre om de har hatt noen roller i saken. Så må oppholdsstatusen deres vurderes, sier politiinspektør Åsmund Yli til NTB.

Omfattende aksjon

I alt 20 personer er hittil siktet i saken, og Lime-sjef Sajjad Hussain (37) som altså allerede er varetektsfengslet, siktet for grov menneskehandel.

17 personer ble pågrepet tirsdag i en storaksjon flere steder i landet. Ytterligere to personer ble pågrepet onsdag, den ene for medvirkning til grov menneskehandel, den andre for ødeleggelse av beviser i saken.

Politiet har i lang tid etterforsket saken som resulterte i storaksjonen tirsdag mot Lime-kjeden. Bakgrunnen er mistanker om grov menneskehandel, skatteunndragelse, trygdebedrageri, lånebedrageri, bruk av andres identitet og skimming.

Les også:

Les også

  1. Faren kollapset etter fengslingsmøtet

  2. I denne hotellkjelleren avhører politiet de mulige ofrene for menneskehandel