Økonomi

To ledere i Norgesgruppen-selskap siktet i Lime-saken etter razzia

To ledere i Kjøpmannshuset, som er eid av Norgesgruppen, ble mandag siktet i Lime-saken for medvirkning til alvorlig arbeidslivskriminalitet.

Politiet slo mandag til mot Norgesgruppens konsernhovedkontor på Skøyen i Oslo.
  • og NTB

De to er siktet for medvirkning til falsk forklaring til offentlig myndighet, medvirkning til dokumentforfalskning og hvitvasking, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen mener politiet at de to siktede har hatt kjennskap til mye av den alvorlige kriminaliteten som skal ha pågått i Lime-kjeden over flere år.

– Arbeidslivskriminalitet er en stor utfordring for samfunnet og svært komplekst å etterforske. Vi tar dette på alvor, og prioriterer å etterforske denne typen saker, sier politiadvokat Andreas Lund.

VG melder at de to ble siktet etter at politiet mandag ransaket Norgesgruppens hovedkontor.

– Vi foretok en større innhenting av elektronisk materiale som ligger lagret på Norgesgruppens servere. Dette er materiale som må gjennomgås grundig, og sees i sammenheng med det betydelige beslaget vi allerede har i Lime-komplekset, sier Lund til VG.

9. september 2014 ble Lime-kjeden raidet av politiet. I alt 13 personer ble tiltalt for omfattende menneskehandel, sosial dumping, skattesvik og andre former for økonomisk kriminalitet. Rettssaken ble avsluttet i desember 2016, kraftig forsinket, og dom er ikke ventet før nærmere sommeren.

De to siktede lederne avviser straffskyld.

– De siktede stiller seg uforstående til at de har begått kriminelle handlinger. De har i flere år samarbeidet tett med politiet for å bidra til etterforskningen av Lime-saken. Dette vil de fortsette med for å besvare spørsmål politiet måtte ha, sier Kjøpmannshusets toppsjef Ole Christian Fjeldheim i en uttalelse, ifølge DN.

Politiet raidet Lime-butikker som denne i 2014.

Les også

  1. Aktor ber om 13 års fengsel for Lime-sjefen

  2. Lime-saken er syv måneder forsinket - og har alt kostet 150 millioner

  3. Lime-arbeider: - Jeg fikk juling mange ganger

  4. Lime-familiene driver fortsatt butikkene

  5. Aktor: Utvilsomt grov menneskehandel i Lime-saken

Les mer om

  1. Norgesgruppen
  2. Dagligvarebransjen
  3. Dagligvarehandel
  4. Økonomisk kriminalitet