Økonomi

Dette er de 10 dyreste flyreisene i verden

For folk flest er utfordringen å finne så billige flybilletter som overhodet mulig. For andre gjelder det å finne den raskeste og mest komfortable måten å reise på – koste hva det koste vil.

afp000817688-Unf0J0yl4q.jpg Julio Cortez

 • Knut-erik Mikalsen

For dem er ikke prisen alltid det avgjørende, de blar gjerne opp for rask og komfortabel reise. Disse passasjerene er flyselskapenes gullkalver. Ikke rart at flyselskapene bærer slike passasjerer på gullstol.

Det kan du også oppleve – hvis du for eksempel skulle ha et par hundre tusen kroner liggende og slenge som du absolutt ikke vet hva du skal bruke til. Så er en mulighet, altså, å velge blant de flotte tur/retur-flyreisene som nettstedet med det megetsigende navnet Bornrich.com har laget.

Jason Eckhoff

Jason Eckhoff driver nettstedet Businessclass.no. Han mener at det å betale så mye for gode og eksklusive flyreiser, er fullstendig unødvendig:— First class blir for mange en erstatning for egen jet, sier Eckhoff. Han mener at folk får mer for pengene ved å velge businessklasse i stedet:

— Konkurransen er blitt mildt sagt helt rå, med priser som dumpes, to for en-tilbud i kombinasjon med stadig bedre kvalitet. Selv SAS fornyer nå sin businessklasse. Når prisene har kommet så langt ned som de har, er dette en akseptabel måte å få en behagelig reise på, synes Eckhoff.

Nr. 1: Los Angeles - Dubai med Emirates

Emirates er blitt et daglig bekjentskap på Oslo Lufthavn etter at selskapet åpnet rute til Dubai fra september. På Oslo-flyene finnes første klasse. EMIRATES

Pris: 30.000 dollar (ca. 228.000 kroner)Når vi nevner flyselskapet Emirates, skjønner de fleste med innsikt i luftfart at vi nærmer oss den absolutte toppen. Selskapet er det eneste som tilbyr første klasse direkte fra Oslo, og her havner den på aller øverste plass. Ifølge nettstedet har du på første klasse her sjansen til å havne ved siden av verdens A-kjendiser på denne ruten. I tillegg til servering i øverste klasse tilbys spa-behandling underveis og egen minibar i din egen suite. Romslige forhold loves passasjerene på denne ruten som det tar 16 timer å fly.

Nr. 2 — Fra San Francisco til Abu Dhabi med Etihad

Etihad er blant de raskt voksende Midtøsten-selskapene. Deres første klasse består bl.a. av egne leiligheter. ETIHAD

Pris: 28.100 dollar (ca. 214.000 norske kroner)Annenplassen står Midtøsten-selskapet Etihad Airways for, på sin rute mellom San Francisco og hovedlufthavnen i Abu Dhabi. Selskapet har utstyrt flyene på denne ruten med små leiligheter. Selskapet lover personlig kokk og selvsagt en service som inkluderer den aller beste kvalitet på mat og drikke. Den som kjeder seg, har tilgang til 750 timer med bokset underholdning.

Nr. 3 — Fra New York til Beijing med Korean Air

Korean Air byr på romslig komfort på de lange flyturene. JAL

Pris: 27.000 dollar (ca. 205.000 norske kroner)Det nasjonale, sørkoreanske selskapet byr på romslig komfort på denne lange flyturen. Her vanker det også eksklusiv mat og anerkjente viner, og selvsagt rommelige plasser med seter som ved et håndgrep kan gjøres om til flatseng. Og ingrediensene er ferske garanterer selskapet, som reklamerer med at de henter de organisk dyrkede grønnsaker rett fra bondegården – «from farm to fly».

Nr. 4 — Fra Hongkong til New York med Cathay Pacific

Cathay Pacific er blant syv flyselskaper i verden som er tildelt en klassifisering med fem stjerner. CATHAY

Pris: 26.500 dollar (ca. 201.000 norske kroner)Denne lille hulen kan bli din, hvis du velger første klasse om bord i Cathay Pacific. Turen over tar 15 timer. Da kan det være på sin plass å nyte servicen foran i kabinen i et selskap som også kan skilte med fem stjerner hos ratingselskapet Skytrax. Cathay har høstet priser for sin service og mat, som bl.a. omfatter kaviar til frokost.

Nr. 5 — Fra New York til Singapore med Swiss

SAS-samarbeidspartner Swiss er kjent for sin høye standard for de best betalende passasjerene. SWISS

Pris: 22.200 dollar (ca. 168.000 norske kroner)— Ditt hjem over skyene, heter det i Swiss’ egenreklame for Swiss First. Du har valget mellom en rekke retter fra deres à la carte-meny, laget av den kjente kokken Dominique Gauthier. Dette er en nyhet av året. Så er det som hos de andre selskapene med first class – store og brede seter som kan felles ned til seng når trettheten tar overhånd, allehånde underholdning og et utvalg av eksklusive drikkevarer underveis.

Nr. 6 - Fra New York til Singapore med Virgin Atlantic

Virgin Atlantic satser på langruter, og på deres Upper Class er det god plass for de utvalgte. WIKIPEDIA

Pris: 21.000 dollar (ca. 161.000 norske kroner)Dette britiske langdistanse-flyselskapet er bygd opp av den kjente forretningsmannen Richard Branson. Selskapets beste produkt – Upper Class – byr på ikke bare på gourmetmat, men også seter som kan felles ned til seng, privat underholdningstilbud og – ifølge selskapet selv – det nærmeste du kommer hjem. Hvorom allting er, de byr på markedets største og lengste nedsenkede sete/seng og en egen bar.

Nr. 7 — Fra New York til Hongkong med Lufthansa

Det tyske selskapet Lufthansa tar mål av seg til å bli Europas første femstjerners flyselskap. LUFTHANSA

Pris: 20.400 dollar (ca. 157.000 norske kroner)Her må du mellomlande i Frankfurt, hvor man byr på egen førsteklasseterminal med de fasiliteter som passer seg for de best betalende. Om bord blir du traktert med en service som blir bedømt til femstjerners av ratingselskapet Skytrax. Servicen inkluderer egne førsteklasselounger, utsøkt mat og et eget vinotek – det Lufthansa kaller sitt store utvalg av viner.

Nr. 8 — Fra Los Angeles til Tokyo med Japan Airlines

Japan Airlines er spesielt stolt over sitt store og eksklusive utvalg av viner om bord på sin førsteklasse. JAL

Pris: 16.000 dollar (ca. 122.000 norske kroner)JAL er et av Asias største flyselskaper og havner på åttendeplass over verdens dyreste flystrekninger hvis man kjøper billetten på en av selskapets førsteklassesuiter. Selskapet er spesielt stolt over sitt store og eksklusive utvalg av viner om bord, i tillegg til at servicen og traktementet på denne klassen er den beste JAL har å tilby. Det gjelder ikke bare maten og drikken. Ønsker du løstsittende klær å ha på deg, får du det gratis om bord, de har spesialdesignede puter du kan hvile deg mot og all verdens underholdningstilbud.

Nr. 9 — Fra Los Angeles til Melbourne med Qantas

Qantas byr bl.a. på en åtte retters meny eller fra en meny med selskapets signaturretter for dem som sitter aller fremst på langrutene. QANTAS

Pris: 14.900 dollar (ca. 113.000 norske kroner)Qantas er Australias nasjonale selskap og har av naturlige geografiske årsaker mange lange ruter. Som denne fra USAs vestkyst til sørøst i Australia. For tett opp mot 15.000 dollar blir man bokstavelig talt løftet til de høyere luftlag og gjort gjenstand for en service som få vil finne på å klage over. Selvsagt byr selskapet på liggeseter på den nær 16 timer lange flyreisen. Her blir du traktert med det flyselskapet kaller «restaurantkvalitet», en åtte retters meny eller fra en meny med selskapets signaturretter.

Nr. 10 — Fra New York til Singapore med Singapore Airlines

Singapore Airlines byr også på egne leiligheter for de førsteklassereisende. SINGAPORE AIRLINES

Pris: 14.000 dollar (ca. 99.500 norske kroner)Den som velger dette alternativet, flyr med et av verdens syv femstjerners flyselskaper, kåret av ratingselskapet Skytrax. Her er det snakk om flyselskapets første klasse. Her er det ikke snakk om å risikere å bli plaget av andre passasjerer, siden man får sin egen lille «leilighet» om bord. Inkludert i billettprisen er luksuriøs service, eksklusiv mat og drikke mens man slapper av i sitt avlukke om bord.

 1. Les også

  Verdens største passasjerfly kan bli stanset

 2. Les også

  Svikt i flytrafikken for første gang på seks år

 3. Les også

  SAS' nye «luksusrute» mellom Stavanger og Houston med overskudd på rekordtid

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Blant flere tusen flyselskap er det bare ti som har fem stjerner

 2. REISE

  Flyselskapene med best benplass i økonomiklasse

 3. ØKONOMI

  Ville du forlenget reisen med seks timer for å sitte på dette flyet?

 4. ØKONOMI

  Superjumboen feirer 10 år: Passasjerene elsker det, men flyselskapene er lunkne

 5. ØKONOMI

  Verdien av Norwegian er halvert siden mandag

 6. ØKONOMI

  Noen skraper flyreisen til beinet – disse svarer med ultraluksus