Økonomi

Prest tatt for underslag av 14,6 millioner

I februar fikk presten Kongens fortjenstmedalje. Nå er han siktet for underslag av 14,6 millioner kroner fra sin arbeidsgiver.

Are Blomhoff dro i februar i år til Slottet og mottok Kongens fortjenstmedalje. Kongebesøket skjedde måneden etter at han innrømmet pengeunderslag overfor stiftelsen Betanien. - Det overrasker meg at han dro, sier styreleder Christian Hysing-Dahl. Larsen, Håkon Mosvold

 • Ntb

En 61 år gammel tidligere forstander og direktør ved Stiftelsen Betanien er siktet for grovt underslag. Onsdag skal han ha erkjent å ha svindlet egen arbeidsgiver, skriver Bergens Tidende.

Over en periode på sju år skal 61-åringen i kraft av sin stilling som daglig leder, ha tappet Stiftelsen Betanien Bergen for 14,6 millioner kroner. 61-åringen er utdannet prest og bedriftsøkonom og overtok topplederjobben i stiftelsen i 1992. I fjor solgte stiftelsen behandlingsplasser for nær 300 millioner kroner til Helse vest og Bergen kommune. Betanien sysselsetter 550 personer, driver sykehus, barnehage og høyskole fra lokaler i Fyllingsdalen.

I en pressemelding torsdag bekrefter stiftelsen at det er avdekket underslag «utført av en høyt betrodd medarbeider». De skriver at mannen har erkjent forholdet, og har samarbeidet med stiftelsen for å belyse saken. Politiet karakteriserer saken som meget alvorlig.

– Størrelsesmessig er dette kanskje en av de største sakene i sitt slag som Hordaland politidistrikt har etterforsket, sier spesialetterforsker Morten Holmen ved seksjon for økonomisk kriminalitet.

Etterforskningen er i en tidlig fase. Politiet har tatt beslag i datautstyr og annen dokumentasjon, og vil de kommende ukene gjennomgå materialet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  TV 2-ansatt siktet for underslag av 15 millioner

 2. ØKONOMI

  Daglig leder: Avviser at penger er «tatt ut» av barnehagevirksomheten

 3. NORGE

  Underslagssiktet TV 2-ansatt fikk sparken

 4. KULTUR

  TV2-ansatt skal ha underslått utstyr for millioner - og leid ut kostbare storskjermer til kulturarrangementer i Bergen

 5. ØKONOMI

  Dronningen åpnet privat museumsbygg ett år etter at eieren ga milliongave til kongelig stiftelse

 6. KULTUR

  Politiet vil etterforske om den siktede TV 2-ansatte har fått hjelp