Økonomi

Telenor-annonse i pakistansk avis fordømmer koranbrenning

Det pakistanske datterselskapet til teleoperatøren Telenor rykket tirsdag inn en annonse i den pakistanske avisen The Dawn, hvor selskapet fordømmer koranbrenning i Norge.

Pakistanske demonstranter brant etterligninger av norske flagg i Karachi tirsdag. Samme dag rykket Telenor inn en annonse i en stor pakistansk avis, hvor selskapet fordømte koranbrenning i Norge. Foto: Foto: Fareed Khan / AP / NTB scanpix

 • NTB

Annonsen sto på førstesiden av den pakistanske storavisen, melder VG.

«Vi fordømmer på det sterkeste besudlingen av den hellige Koranen som skjedde i Norge og fortsetter med å uttrykke vår dypeste medfølelse. Vi står sammen i solidaritet med våre landsmenn og vil fortsatt være forpliktet overfor millioner av pakistanere i årene som kommer», heter det i annonsen.

Telenors annonsering skjer i kjølvannet av at lederen av organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) Lars Thorsen satte fyr på et eksemplar av Koranen under en demonstrasjon i Kristiansand 16. november.

Telenor-ledelsen i Norge sier til VG at de har registrert reaksjonene i sosiale medier i Pakistan, men at selskapet har full fokus på ordinær drift.

– Aktiviteten på sosiale medier har de siste par dagene vært avtagende med hensyn til Telenor, sier kommunikasjonssjef Hanne Knudsen.

Koranbrenningen har fått muslimer flere steder i verden til å reagere, og emneknaggen #Boycottnorway, boikott Norge, er blitt brukt i sosiale medier.

Lørdag ble Norges ambassadør til Pakistan kalt inn på teppet til Pakistans utenriksdepartement etter koranbrenningen, og tirsdag ble et norsk flagg påtent av demonstranter i Karachi.

Det iranske utenriksdepartementet har også kalt Norges chargé d'affaires til Iran inn på teppet, hvor de ba den norske diplomaten videreformidle Irans protest.

 1. Les også

  Norges ambassadør i Pakistan kalt inn på teppet etter koranbrenning

 2. Les også

  Snuoperasjon om koranbrenning – nå blir det lov likevel

 3. Les også

  Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand

 4. Les også

  Politidirektørens operasjonsordre mot koranbrenning er å leke med ilden | Einar Øverenget

Les mer om

 1. Telenor
 2. Islam
 3. Pakistan

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Demonstranter i Pakistan tente på norsk flagg etter koranbrenning i Kristiansand

 2. NORGE
  Publisert:

  Norges ambassadør i Pakistan kalt inn på teppet etter koranbrenning

 3. NORGE
  Publisert:

  Utenriksdepartementet tar avstand fra SIANs koranbrenning

 4. NORGE
  Publisert:

  Snuoperasjon om koranbrenning - nå blir det lov likevel

 5. VERDEN
  Publisert:

  Passasjerfly styrtet under landing i Pakistan

 6. KOMMENTAR
  Publisert:

  Ingen ønsker å senke skuldrene