Økonomi

Regjeringen vil hjelpe studenter med en midlertidig ordning gjennom Lånekassen

Permitterte studenter skal få hjelp gjennom koronakrisen.

– Vi har fått mange henvendelser fra fortvilte studenter som har vært bekymret for egen økonomi, sier parlamentarisk nestleder Svein Harberg (H).
  • Hanne Christiansen
    Korrespondent i Midtøsten
  • NTB

Aftenposten skrev onsdag om studenter som frykter for økonomien etter å ha blitt permittert fra deltidsjobben.

Studenter kan pr. i dag ikke søke om dagpenger i Nav-systemet. Det henger sammen med at man ikke kan registrere seg som arbeidssøkende dersom man oppgir at man er «under utdanning».

Syv av ti norske studenter er avhengige av deltidsarbeid for å få økonomien til å gå rundt, ifølge tall fra EU og Den norske studentorganisasjonen (NSO).

Medisinstudent Erik Kaisen (37) forsørger to barn. For å få det til å gå rundt, har han vært avhengig av en deltidsjobb som han nå er blitt permittert fra.

Varsler ordning gjennom Lånekassen

Torsdag varslet regjeringen at den vil komme tilbake med en midlertidig ordning gjennom Lånekassen for studenter som opplever inntektsbortfall som følge av koronakrisen.

– Vi har fått mange henvendelser fra fortvilte studenter som har vært bekymret for egen økonomi. Vi har lyttet. Derfor vil vi få på plass en løsning som sikrer studenter økonomisk trygghet, sier parlamentarisk nestleder Svein Harberg i Høyre, som har forhandlet krisepakken for Høyre.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Økonomi
  3. Student
  4. Lånekassen
  5. Koronaviruset