Flere ungdomspartier vil avvikle BSU-ordningen

92 prosent av befolkningen er positive til boligsparing for unge (BSU). Unge Venstre vil avvikle ordningen og har støtte fra flere ungdomspartier.

Illustrasjon.

– BSU fungerer i praksis som en overføring fra dem som har lite til dem som har mye, fordi det først og fremst er de som har råd til å spare mye penger som kan benytte seg av ordningen, sier leder i Unge Venstre, Tord Hustveit, til VG.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), er hele 92 prosent av befolkningen positive til BSU-ordningen i sin eksisterende form, opplyser avisen.

– Det viser jo at ordningen er godt forankret i befolkningen, også blant andre enn de unge selv, sier administrerende direktør i NBBL, Thor Eek.

Frp-leder Siv Jensen har tatt til orde for å heve det årlige sparebeløpet på 25.000 kroner. Det gir en skattelette på 5.000 kroner i året. BSU er forbeholdt personer opp til 33 år.

Hustveit får delvis støtte fra andre ungdomspartier.

– Dagens BSU-ordning er med på å forsterke klasseskillene vi allerede har i dagens boligmarked. Den hjelper de rike unge som allerede har muligheten til å spare penger, sier Andrea Sjøvoll, leder i Sosialistisk Ungdom (SU).

AUF-leder Mani Hussaini sier ungdomspartiet er for ordningen, men er skeptiske til måten det gjøres på.