Økonomi

Selvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner

Selvaag Bolig vil selge store deler av selskapets tomter og betale et ekstraordinært utbytte på 2 milliarder kroner til aksjonærene.

Selvaag har blant annet utviklet områder på Fornebu i senere år. Her viser Olav H. Selvaag noen av planene til Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i 2017. Erik Johansen, NTB scanpix

 • NTB

– Selvaag Bolig skal drive med boligutvikling. Vi ønsker derfor å rendyrke dette og skiller derfor ut tomtebanken i et eget selskap. Vi mener at dette også vil gjøre det enklere å sette riktig verdi på selskapet, fordi verdiskapingen i den daglige driften i større grad synliggjøres, sier styreleder Olav H. Selvaag i Selvaag Bolig.

Transaksjonen er på 3,4 milliarder kroner, og om lag 2 milliarder kroner vil bli utbetalt som et ekstraordinært utbytte. Da Oslo Børs åpnet mandag morgen, steg aksjekursen til Selvaag Bolig 18 prosent ved åpningen som følge av nyheten.

Kjøperen av tomteporteføljen er Urban Property, et selskap som eies av Oslo Pensjonsforsikring AS, Equinor Pensjon, Selvaag AS og Rema Etablering Norge AS. Urban Property skal også ha forkjøpsrett på alle nye tomter Selvaag Bolig ønsker å utvikle, og Selvaag Bolig vil kjøpe tomtene tilbake trinnvis.

– Vi vil fortsatt ha tilgang til de samme tomtene som før, men kjøpe ut disse i takt med utvikling, sier finansdirektør Sverre Molvik i Selvaag Bolig.

Selvaag Bolig ble etablert i 1960 av boligutbyggeren Olav Selvaag. Selskapet er notert på Oslo Børs og har en markedsverdi på 5,1 milliarder kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv kontrolleres selskapet av Selvaags barn, barnebarn og oldebarn som sitter på rundt 54 prosent av selskapets aksjer. Det betyr at Selvaag-familien, med brødrene Olav og Gunnar Frederik Selvaag i spissen, får utbetalt 1,1 milliarder kroner i ekstraordinært utbytte.

Alle andre aksjonærer nyter også godt av transaksjonen. Blant den er Pareto-eier Svein Støle, som ifølge avisen får utbetalt 45 mill., og eks-toppsjef Baard Schumann i Selvaag, som får 12 mill.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Selvaag Bolig
 2. Olav Selvaag

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Vraket Bjarne Melgaards «dødshus», nå blir det park på Ekely

 2. ØKONOMI

  Venter nedtur for næringseiendom: – Nå er det bråstopp

 3. ØKONOMI

  Nordmenn stormet inn på Børsen i krisekvartalet: Nå eier over 400.000 aksjer

 4. ØKONOMI

  Stein Erik Hagen: – Knapt noen gang tidligere har det vært viktigere å betale utbytte

 5. ØKONOMI

  DNB tjener godt på dine penger: 39 milliarder i renteinntekter i fjor

 6. ØKONOMI

  Stein Erik Hagens familie krymper formuesskatten ved å sende formuen til Sveits