Økonomi

Kvinne svindlet til seg 29 biler

I løpet av et drøyt år skal den 39 år gamle Oslo-kvinnen ha svindlet til seg flesteparten av bilene uten å betale fem øre.

 • Einar Haakaas

Hun har også hatt en annen uvane på sine utradisjonelle «turneer» med bilkjøp i Akershus og Oslo.

Når 39-åringen har kjørt rundt i bilene tilegnet gratis, har hun flere ganger fylt opp bilene med drivstoff på bensinstasjon for deretter å stikke av uten å betale for seg.

 1. mai i år må hun stille i Oslo tingrett, tiltalt for bedragerier, underslag samt en rekke andre forhold.

Falsk navn

I fem tilfeller skal kvinnen ha opptrådt under falsk navn når hun har fått overlevert bilene. Et typisk tilfelle var da hun oppsøkte et bilutleiefirma i Skiptvedt i Østfold. 30-åringen skal ha oppgitt at hun het «Anita Hansen» og kom fra et firma som drev med omsetning av biler.

Les også

Notorisk svindler tiltalt igjen: - Kjøpte milliontomt for 320 kr

Regningen for leie av en Skoda Octavia skulle sendes bilfirmaet, som faktisk eksisterer.Men den 39 år gamle kvinnelige bilsvindleren hadde ikke tilknytning til firmaet. Hun hadde heller ikke planer om å levere tilbake bilen som hun kjørte av gårde med.

«Far» betaler

Det vanlige mønsteret for svindelen har vært å kjøpe forholdsvis billige biler fra privatperson. Med løfter om å overføre penger på bilselgerens konto, har hun fått overta bilen.

Les også

Lurt til å selge luksusbil for 545 kroner

Andre ganger har forklaringen vært en annen. Da skulle «far», og noen ganger «mor» ordne med betalingen for bilen. Men ingenting tyder på at bilselgerne har fått penger fra hennes foreldre heller.

Stor aktivitet

Kvinnen har i perioder vært svært aktiv. Senhøstes 2010 fikset hun til seg totalt 11 biler på to måneder. Svindelen som er omfattet av tiltalen har på gått i en periode på et drøyt år.

I tillegg til bilsvindel og ubetalte bensinregninger er hun tiltalt for forsøk på bedrageri av to Ipader, to mobiltelefoner, to bærbare pc'er og en printer. Her oppgav hun falsk navn i tilllegg til et firmanavn med organisasjonsnummer. En sjekk viste at hun ikke opptrådte på vegne av bedriften, og hun ble avslørt.

Fem dager

Det er satt av fem dager i retten til denne saken i mai. 39-åringens advokat, Trond Eirik Aansløkken, kan ikke bekrefte om hun erklærer straffeskyld etter tiltalten.

— Jeg har fått tiltalen, men det er for tidlig å si noe om saken da jeg ikke har mottatt sakdokumentene, sier Aansløkken til Aftenposten.

 1. Les også

  Forsikring stanset bilsvindler

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Tiltalt for å svindle til seg biler og luksusklokker for millioner

 2. VERDEN

  Norsk seriesvindler tilstår flere lovbrudd i Danmark

 3. OSLOBY

  Skal ha brutt besøksforbud mot fire ulike kvinner samme dag. Nå må mannen møte i retten.

 4. NORGE

  Eks-journalist i retten tiltalt for grove bedragerier

 5. ØKONOMI

  Politiet: Bande opprettet falskt borettslag i Oslo, fikk ut 40 millioner kroner

 6. NORGE

  Tiltalt ektemann i retten: Kona ble drept i et sjalusioppgjør