Økonomi

Finansavisen: Brekke til PR-krig mot Wærsted

Telenor har hyret inn to PR-byråer til å hjelpe seg i striden mot egen styreleder, ifølge Finansavisen. – Helt uhørt, mener Hans Geelmuyden.

To PR-byråer er hyret inn for å hjelpe Telenors mannssterke kommunikasjonsavdeling i konflikten mellom Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted.
  • Stine Barstad
    Journalist

Telenors informasjonsavdeling har hyret inn to PR-byråer til å hjelpe seg med å håndtere konflikten på toppen av selskapet, skriver Finansavisen.

Kommunikasjons-nestsjef i Telenor, Glenn Mandelid, bekrefter at selskapet har hyet inn PR-byrået Zynk og Morten Woldsdal.

– Telenors kommunikasjonsavdeling håndterer kommunikasjonsarbeidet i Telenor. I noen tilfeller har konsernet likevel behov for ekstern rådgivning og bistand både i Norge og internasjonalt. Derfor har kommunikasjonsavdelingen inngått rammeavtaler med et utvalg rådgivere, skriver han i en sms til Aftenposten.

Telenor har selv en kommunikasjonsavdeling med 24 medarbeidere.

Taus om oppdrag

Ifølge Finansavisen er Woldsdals oppgave å «hjelpe til med å rette opp Sigve Brekkes image».

– Påstanden i Finansavisen medfører ikke riktighet, så den vil jeg avvise, skriver Mandelid.

Han vil imidlertid ikke svare på spørsmål om hva som er rett beskrivelse av oppdraget til Woldsdal, eller om også styrelederen har fått hyre inn PR-rådgivning.

– Oppsigelsesgrunn

Under Vimpelcom-saken dekket Telenor utgiftene til PR-rådgivning for de fire tidligere Telenor-lederne som ble suspendert fra sine stillinger under granskningen til konsulentselskapet Deloitte.

PR-nestor Hans Geelmuyden jobbet for tidligere finansdirektør Richard Olav Aa, som sluttet i Telenor etter Vimpelcom-saken.

– Hvis Sigve Brekke har engasjert flere PR-byråer, og bruker dem aktivt til å argumentere mot egen styreleder, er det ikke bare grovt illojalt. Det er i seg selv en oppsigelsesgrunn. Det er helt uhørt, sier Hans Geelmuyden til avisen.

– I løpet av mine 28 år i bransjen har jeg aldri møtt en konsernsjef som har vært i nærheten av å be meg om et slikt oppdrag, legger han til.

  • Næringsminister Monica Mæland snakket om Telenor i Stortinget tirsdag formiddag.

Sponset spesialpoliti

Årsaken til den betente konflikten mellom styreleder Gunn Wærsted og Telenor-sjef Sigve Brekke er at Wærsted tidligere i høst har bedt Brekke trekke seg fra stillingen sin.

Bakgrunnen skal blant annet være at det er avdekket uregelmessigheter i virksomheten til Telenor i Asia fra den tiden Brekke var Asia-sjef.

Telenor bekreftet i en pressemelding mandag kveld at selskapets internrevisjon blant annet har avdekket at datterselskapet Grameenphone i Bangladesh har sponset landets militære og politiets spesialstyrker.

Telenor skrev i pressemeldingen at styret anser Brekkes rolle i denne saken som ferdig behandlet.

Professor Tore Braathen sier det kan dukke opp enda flere kritikkverdige forhold fra Telenors virksomhet i Asia. Han viser til at selskapet opererer i land der korrupsjon er utbredt, og at alle Telenors granskninger ikke er avsluttet.

Les mer om

  1. Sigve Brekke
  2. Telenor