Økonomi

Matbutikkene på nett utsolgt i pinsehelgen

Kolonial.no og Marked.no hadde begge sprengt kapasitet før og i helgen.

Ole Petter Wie og Thor Linge i Marked.no da de startet opp med matlevering i vinter.
  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Matbutikkene på nett har hatt en fantastisk pinsehelg. Allerede fredag måtte Kolonial.no stenge bestillingsmottaket for levering fredag og lørdag.

«Ekstrem pågang før pinse har dessverre ført til at vi er sprengt på kapasitet.» skrev Kolonial.no på sine bestillingssider fredag kveld.

Da var alle ansatte igang med å pakke varer, alle biler var ute og leverte. Alt av levering for lørdagen var utsolgt.

Les også

Priskrig på 17. mai-varer

Fra lørdag kl. 1600 skulle alle dagligvarebutikker i Norge, bortsett fra butikkene på turiststeder og Brustad-buene, holde stengt. Rema 1000 hadde sett seg lei på Norgesgruppens stadige lovbrudd og valgte å holde en rekke av sine butikker åpne.

Les også

  1. Rema: 25 butikker åpen ulovlig Handel og Kontor: 65 butikker åpen ulovlig

  2. Reitan kutter sperrebånd-praksis i Rema-butikkene

Nettbutikkene faller ikke inn under åpningstidsloven og kan holde åpent og levere ut mat gjennom hele helgen.

Måtte stenge bestillingen

Kolonial.nos konkurrent Marked.no, den Stein Erik Hagen-eide matbutikken på nett, måtte også opplyse kundene om at de ikke kunne levere deler av helgen.

– Søndag kveld måte vi stenge bestillingene klokken ni. Da hadde vi fullt på alle leveringene til 2. pinsedag og alle folk på lageret var i arbeid, sier sjefen Ole Petter Wie i Marked.no.

Les også

Les denne saken og se hvordan det gikk da vi testet mathandel på nett: Matkrigen på nett tar av og gir lavere priser

– Vanligvis får vi inn 30-40 prosent av alle bestillingene våre på kvelden etter klokken ni, så jeg er sikker på at vi kunne solgt enda mer, sier Wie.

Bruker helgen til å bytte lager

Marked.no har hatt levering hele helgen, og fortsetter på 17. mai, mens konkurrenten Kolonial.no holder stengt. De skal nemlig bytte lager.

– Vi vokser så fort at vi trenger mer plass. Med nytt og større lager kan vi utvide vareutvalget og kapasiteten kraftig, sier Kolonial-sjef Karl Alveng Munthe-Kaas.

Karl A. Muthe-Kaas i Kolonial.no har brukt helgen til å bytte lager.

Kolonial.no har valgt å holde stengt denne helgen. De prioriterer å flytte lageret og går fra i underkant av 3000 kvadratmeter til 13.000 kvadratmeter. Men de måtte altså stenge bestillingene før de hadde tenkt på grunn av stor pågang.

Da Aftenposten skrev om selskapet i februar omsatte de for 5 millioner i uken. Nå nærmer de seg 9 millioner kroner i uken.

Les også

Vi er verdens mest tradisjonelle mathandlere

Marked.no er også svært fornøyd med helgen. Når Aftenposten snakker med Wie mandag formiddag, forteller han at de har doblet omsetning denne helgen i forhold til forrige helg.

– Vi vokser med rundt 10 prosent i uken. Det betyr en dobling ca hver andre måned. Det går veldig bra, med tanke på å få tak i nye biler og lære opp de som skal pakke varene. En dobling fra en helg til neste, det ble litt mye, sier Wie om hvorfor de ikke kunne levere ut mer denne helgen.

Utsolgt for lomper til 17. mai

Han presiserer at de foreløpig er små, og at det foreløpig derfor går ganske raskt å doble seg. Han tror likvel de kommer til å oppleve stor vekst videre fremover også.

Denne helgen er det brus, grillmat, is og pølser som har solgt mest.

– Og desseverre blir det nok pølser uten lompe. Vi er utsolgt for lomper, innrømmer han.

Les også

Vi kommer til å kaste tonnevis med mat i morgen

Selv med planlagt salg av roser og 17. mai-buketter, er han overrasket over hvor mye han har solgt av blomster i helgen.

– Dere kjører ut varer på 17. mai også, hvordan er bestillingene til denne dagen?

– Da er det ikke så travelt. Vi ser at de fleste har andre ting å gjøre her. Men det dukker opp noen bestillinger med grillmat, is, kranskekake og jordbær, så noen har kanskje lagt planer litt på sparket?

Les mer om

  1. Næringsmiddelindustrien
  2. Stein Erik Hagen
  3. Rema 1000
  4. 17. mai