Økonomi

Nye terrortrusler mot utenlandske selskaper

Terroristene i Algerie truer med nye angrep. Samtidig får voldelige islamister i Nord-Afrika økt oppslutning, ifølge terroreksperter.

Søndag ble det sendt ut videobilder av gisler på gassanlegget In Amenas i den algirske ørkenen. REUTERS/Ennahar TV via Reuters TV ENNAHAR TV, REUTERS TV, NTB SCANPIX

 • Roar Østgårdsgjelten

Den nye trusselen er rettet mot utenlandske selskaper i Nord-Afrika.

Truslene fremkommer i en melding sendt ut av nyhetsbyrået ANI i Mauretania søndag. Dette nyhetsbyrået har tidligere formidlet angivelig informasjon fra terroristene på gassanlegget i Algerie.

Truer franskmenn

«Vi minner våre muslimske brødre om at de må forlate anlegg drevet av utenlandske selskaper, særlig franske, for å redde sine egne liv», heter det i uttalelsen var undertegnet Blod.

Les også

- Bekmokhtar tar på seg ansvaret for aksjonen

Terroristene på gassanlegget In Amenas i Algerie har tidligere undertegnet sine uttalelser for Blod/Den maskerte bataljon.

Gruppen har bånd til al-Qaida og ledes av Mokhtar Belmokhtar.

Et vendepunkt

Amerikanske tjenestemenn og terroranalytikere mener aksjonen i Algerie kan ha vært et vendepunkt for al-Qaidas sidegren i Nord-Afrika.

Etter en uke med voldelige sammenstøt i Algerie og Mali har denne avleggeren av terroristnettverket blitt feiret av militante islamister rundt om i hele verden, skriver avisen The Wasington Post.

Populær på Internett

Al-Qaida i det islamske Maghreb (AIM) er blitt gjort stas på og er i skuddet på lukkede fora på Internett og i offisielle uttalelser fra andre ekstremistgrupper, hevder terroranalytikerne.

Den væpnede islamistiske gruppen i Nord-Afrika truer også med angrep i landene som deltar i militæroperasjonen i Algeries naboland Mali.

Ny stat

Operasjonen ledes av Frankrike, som forsøker å nedkjempe ytterliggående islamister som har tatt kontroll over den nordlige delen av landet, skriver NTB-AFP.

Les også

Afrikansk Mali-styrke trenger pengehjelp

Opprørerne kaller den nordlige landsdelen Azawad og hevder de har opprettet en ny stat.«Vi lover flere operasjoner i alle landene som har tatt del i korstoget mot Azawad, så fremt de ikke revurderer sin beslutning», heter det i uttalelsen fra Blodets undertegnere.

 1. Les også

  Algeries oljeminister: Gassanlegget åpner innen to dager

 2. Les også

  «Jeg lukket øynene og overlot alt til skjebnen»

 3. Les også

  Flere land leter etter sine borgere

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  USA mener «den enøyde» er drept i fransk angrep

 2. VERDEN

  Svensk 42-åring hjem etter nærmere seks år som Al-Qaida-gissel

 3. ØKONOMI

  Statoil investerer nær 2 milliarder i terrorrammet anlegg i Algerie

 4. VERDEN

  Al-Qaida-leder drept i Mali

 5. VERDEN

  Vil ha norske soldater med på å slåss mot afrikanske terrorister

 6. VERDEN

  Minst fire angripere drept etter angrep mot turisthotell i Mali