Økonomi

Norge flytter kontoret hjem. «Røde soner» kan skape trøbbel for nettet.

– Folk flytter seg hele tiden. Dette er vi forberedt på, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor. Men nettproblemene kan komme.

Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

  • Alf Ole Ask
    Alf Ole Ask

Telenor har økt kapasiteten på 300 basestasjoner for å sikre at det i denne koronatiden er dekning der folk bor. Selskapet overvåker situasjonen nøye. Men dekningsdirektør Bjørn Amundsen i den delvis statlige telegiganten beroliger kundene:

– Vi er vant til at folk flytter på seg. Det skjer på dager som 17. mai, høytider som jul og påske og i ferier. Vi er som sagt vant til det og tar høyde for det, sier Amundsen til Aftenposten.

Dersom koronasituasjonen skulle bli slik at visse områder i Norge stenges for innreise og det oppstår tekniske problemer der, kan det føre til nettproblemer.

– Men vi er ikke der nå, sier han.

Frosta i Trøndelag er blant de hardest rammede stedene hittil i Norge. Tiltak som minner om «rød sone» er innført.

Ordfører Frode Revhaug sa torsdag kveld på NRK at kommunen hadde mistet kontrollen på virusspredningen. Han ber om at bare nødvendige leveranser og personell kommer inn til Frosta.

Les også

Helseministeren vil kutte unødige reiser. Finansministeren vil redde luftfarten. Slik kan floken løses.

Sikkerhet: Bruk hodet

Dekningsdirektøren ser heller ikke spesielle sikkerhetsutfordringer med å flytte fra jobb til hjemmekontor.

– Mobilnett og hjemmenettet ditt er sikkert nok, men usikre nett ville jeg ikke bruke, sier han.

I Telenor er det også innført hjemmekontor som hovedregel for dem som ikke må være på jobb. Det skjedde allerede tidligere denne uken.

Amundsen selv sier at det nok kommer til å ta noe tid før han er tilbake på hovedkontoret på Fornebu.

Les også

Norges Bank spår at 2020 blir det dårligste året siden finanskrisen

Samme holdning i Telia

Omtrent halve Norge er kunder hos Telia som nylig kjøpte Get i Norge. Selskapet har innført hjemmekontor som hovedregel med unntak av dem som må opprettholde kritiske funksjoner for å ivareta kunder, drift og systemer.

Administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge skriver i en pressemelding at «vi er samtidig bevisst vårt ansvar for å drifte en samfunnskritisk infrastruktur, som vil være avgjørende i den tiden vi går inn i for å opprettholde aktiviteten i samfunnet fra blant annet hjemmekontorer eller via telefon-/videomøter.»

Konkret viser informasjonsdirektør Henning Lunde til at man overvåker kapasiteten både i fastnettet og mobilnettet og justerer denne etter behov.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Infrastruktur
  3. Telenor
  4. Telia
  5. Hjemmekontor