Økonomi

DNB med flere anmeldelser av koronabedrageri

DNB har gått til anmeldelse av flere nye forsøk på å utnytte regjeringens støtteordninger for bedrifter rammet av koronatiltakene.

DNB har avdekket at flere kunder utnytter statens støtteordninger for bedrifter rammet av koronatiltakene. Totalt har banken og politiet anmeldt ti slike saker som til sammen gjelder støtte på 5,7 millioner kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

Banken har anmeldt fire nye forsøk på å svindle til seg penger via støtteordningen. Tidligere har DNB og politiet anmeldt seks slike forsøk på bedragerier, ifølge E24.

Totalbeløpet i de ti sakene som foreløpig er anmeldt er 5,7 millioner kroner. Noen av pengene er allerede utbetalt, andre ikke.

– Generelt sett kan vi si at det er forskjellige bransjer og forskjellige måter å gjennomføre bedrageriene på, sier Terje Aleksander Fjeldvær leder av DNBs bedrageriforebyggende enhet.

En kioskeier i Oslo brukte kriselånet på å kjøpe aksjer i vindkraft, mens andre har brukt lånet til bedriften til å nedbetale privat gjeld. Noen har forfalsket regnskaper, andre har brukt pengene til andre formål enn oppgitt og ikke i henhold til forskriften.

Økokrim mener at støtteordningen blir misbrukt i betydelig grad.

– Vi ser alvorlig på disse sakene. De som misbruker disse, utnytter ordninger som er laget for at Norge som samfunn skal klare seg gjennom krisen, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim.

Både Danske Bank og Nordea opplyser til E24 at de ikke har indikasjoner på at noen av deres kunder har misbrukt det statlige lånet.

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  DNB anmelder flere corona-bedragerier

 2. ØKONOMI

  Fikk 400.000 i coronalån – skal ha brukt pengene på aksjer samme dag

 3. ØKONOMI

  Økokrim har siktet flere personer for millionbedrageri av coronastøtte

 4. ØKONOMI

  Alarmen i banken gikk da vår journalist bestilte 10 tonn laksefilet av «Kjell»

 5. ØKONOMI

  1,7 millioner kroner fra coronasvindel står på kryptokonto: Økokrim ber folk holde seg unna

 6. ØKONOMI

  Siktet for å ha svindlet coronaordning for 500.000 kroner