Økonomi

Tidligere paradise-deltaker siktet for grovt bedrageri

Realitydeltaker og artist Carl Aksel Jansen er siktet for grovt bedrageri i millionklassen mot fem personer. Han erkjenner straffskyld for flere av forholdene.

 • NTB

Politiet mener Carl Aksel Jansen har brukt kjendisstatusen sin for å få kontroll over sensitive personopplysninger slik at han har kunnet ta opp lån hos ulike finansinstitusjoner.

TV 2 skriver at den 24 år gamle mannen, som nå sitter i varetekt, skal ha tatt opp lånene i ofrenes navn etter å ha fått tilgang i BankID-opplysningene deres.

Etter det TV 2 erfarer skal bedrageriene ha pågått i et års tid og dreie seg om i overkant av fem millioner kroner totalt. Han er siktet for grovt bedrageri mot to menn og tre kvinner, med en strafferamme på inntil tolv år.

Beklager

– Carl Aksel har erkjent de fleste forholdene i siktelsen. Han beklager overfor de fornærmede og vil ta sin straff for det han har gjort. Carl Aksel jobber nå for å bekjempe sin rusavhengighet, skriver Jansens advokat, Petter Bonde, i en SMS til TV 2.

Etterforskningen, som også involverer flere andre mistenkte gjerningspersoner, forventes å være ferdigstilt innen utgangen av året.

Både i 2013 og 2015, før Jansen deltok på realityprogrammet «Paradise Hotel», ble han straffedømt for blant annet å ha benyttet falsk identitet, kjøring i ruspåvirket tilstand og flere narkotikalovbrudd.

Les mer om

 1. Bedrageri
 2. BankID

Relevante artikler

 1. NORGE

  Vil be om halvannet års fengsel for den bedragerisiktede Mazyar Keshvari (Frp)

 2. NORGE

  Aps stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal siktet for grovt bedrageri

 3. ØKONOMI

  Keshvaris straff er klar

 4. NORGE

  Ble dømt til syv måneder i fengsel: Dette er historiene bak de feilaktige Nav-dommene

 5. ØKONOMI

  Keshvari i retten. Kan få historisk streng straff for å ha svindlet Stortinget.

 6. ØKONOMI

  Økokrim har siktet flere personer for millionbedrageri av coronastøtte