Godtlevert.no og Adams matkasse slår seg sammen

Matkasseleverandørene Godtlevert.no og Adams Matkasse forsøker å skape en ny, sterk aktør i dagligvarebransjen ved å slå seg sammen.

Kjetil Graver blir ny sjef i det sammenslåtte selskapet Godtlevert.no og Adams matkasser. Veslemøy Tvedt Fredriksen er administrerende direktør i Adams Matkasse i dag.

– Vi gjør dette for å komme i en posisjon hvor vi kan utfordre de store dagligvareaktørene, Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop, sier gründer og daglig leder i Godtlevert.no, Kjetil Graver.

Han blir ny daglig leder i det sammenslåtte selskapet, som forventes å omsette for rundt 700 millioner kroner i år. Oppgjøret blir i aksjer i Linas Matkasser, det svenske matkasseselskapet som også har etablert seg i Finland og Danmark. Investeringsselskapet Herkules er største eier i Linas Matkasse.

De to norske matkassene har kjempet om å være den største og beste på å levere matkasser på døren, men har nå bestemt seg for å kjempe videre sammen.

– Vi i Godtlevert.no har tilpasset oss familiene i rekkehusene, mens Adams har satset litt høyere. Det er store forskjeller på oss, sier Graver og sier at de kommer til å beholde begge navnene fremover.

– Vi har bygget opp to solide kundebaser, besparelsene ligger ikke i å slå sammen kundene, men å samle innkjøp, effektivisere pakkingen og utkjøringen, sier Graver og ser for seg en besparelse på 10-talls millioner kroner.

Oppkjøpet er meldepliktig til Konkurransetilsynet og betinger en godkjennelse derfra. Graver håper på en rask avklaring.

I sommer kjøpte Rema 1000 en av konkurrentene til Godtlevert.no, den økologiske aktøren Kolonihagen.

– Kommer dere til å levere matvarer hjem i tillegg til de ferdige matkassene?

– Det vil jeg ikke si noe om, sier Graver.

I dag er den største aktøren her Kolonial.no, mens Stein Erik Hagen forsøker seg gjennom Marked.no.

– For oss er det viktig at Norgesgruppen og Rema får noen reelle konkurrenter. Det tror vi at vi har mulighet til å være med denne sammenslåingen. I alle fall kan vi bli en betydelig spiller mye raskere enn vi kunne alene, sier Graver.