Økonomi

Stordalen overtar Hilton-hotell i København

Petter Stordalen inn i hotelldrift i Københavns lufthavn kastrup.

Den norske hotellkongen Petter Stordalen har utvidet sitt rike: I dag overtok han hotelldriften på Kastrup ved København etter Hilton, og bygger også et nytt flyplasshotell.

  • Knut-Erik Mikalsen
    Knut-Erik Mikalsen

Petter Stordalen slår seg kraftig opp i København, og gjør seg klar for en milliardinvestering i nye hotellprosjekt.

På et pressemøte i den danske hovedlufthavnen i dag har Stordalen presentert sin planer om å bygge et helt nytt hotell ved lufthavnen, som skal stå ferdig i 2020. I tillegg overtar han driften av nåværende Hilton Hilton Copenhagen Airport Hotel.

Hilton-hotellet skal drives under merkenavnet Clarion. I tillegg kommer det nye hotellet, som skal drives under merkenavnet Comfort, få 500 rom og konferansekapasitet på 3.000 kvadratmeter.

  • LES OGSÅ: Trippelseier til Stordalen i «reiselivets Oscar»
Petter Stordalen overtar dagens Hilton-hotell ved Kastrup utenfor København.

Stordalen: - Vant på erfaring

Samlet har utbyggingen en prislapp på 800 millioner danske kroner. I tillegg til nyhotellet skal dagens Hilton-hotell pusses opp forn 80 millioner danske kroner. Hilton-hotellet har 382 sengeplasser.

Stordalen overtar Hilton-hotellet i april.

Stordalen selv mener at lang og solid erfaring med flyplasshoteller bidro til at Nordic Choice Hotels vant kontrakten for to hoteller ved Københavns lufthavn.

Slik ser Nordic Choice Hotels for seg at det nye Comforthotellet skal se ut.

– Københavns lufthavn har i mange år hatt et behov for oppgradering av hotelltilbudet på terminalen. Vi skal utvikle og løfte det eksisterende terminalhotellet til å bli et førsteklasses Clarion-hotell. I tillegg skal vi bygge og drive et helt nytt hotell. Det nye hotellet blir et Comfort Hotel, og dermed kommer vi til å drive to hoteller som henvender seg til hver sin kundegruppe. På den måten sikrer vi både et bedre og bredere hotelltilbud på flyplassen, sier Stordalen.

Stor på flyplasshoteller

Stordalens nye hotellplaner blir slått stort opp i danske aviser.

Nordic Choice Hotels driver flyplasshoteller ved Stockholm, Oslo, Bergen, Stavanger og sist Helsinki, noe som gjør selskapet til den hotellkjeden i Norden som har størst erfaring på området.

København lufthavn er den raskest voksende flyplassen i Skandinavia, og har nettopp lansert planer om å vokse fra dagens 29 millioner reisende til 40 millioner. Nordic Choice Hotels skal være med på å sikre at hotelltilbudet matcher de øvrige vekstplanene og ambisjonene på flyplassen.

– Vi bygger ut flyplassen markant, for å romme opp til 40 millioner reisende i året. Det handler om å skape mer plass både til fly og passasjerer. Men det er også bruk for hotell- og konferansekapasitet, og derfor er jeg veldig glad for at vi har lykkes med å finne en partner med bred internasjonal erfaring med å utvikle og drive hoteller i verdensklasse, sier Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns lufthavn.

Les mer om

  1. Petter Stordalen
  2. Hotell
  3. Nordic Choice Hotels
  4. Reiseliv