Goliat har startet produksjonen igjen

En måned etter strømstansen har Eni fått starte opp produksjonen igjen på skandaleplattformen i Barentshavet.

Goliat starter produksjonen i Barentshavet igjen, en måned etter strømstansen.

Det italienske oljeselskapet Eni har startet opp produksjonen igjen på Goliat tirsdag. Det melder selskapet i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge sier selskapet venter at feltet vil være i full produksjon igjen om kort tid.

Produksjonen på Goliat ble stanset lørdag 26. august etter at en gasslekkasje førte til strømbrudd. Alt ikke-essensielt mannskap ble evakuert fra plattformen.

Siden har produksjonen vært stengt i påvente av at selskapet undersøkte årsaken til strømbruddet og rapporterte om hvilke tiltak som er iverksatt til Petroleumstilsynet.

- Hendelsen ble gransket internt og det er utført utbedringer av organisatoriske og teknisk karakter. Beslutningen om å gjenoppta produksjonen er tatt med støtte fra tillitsvalgte, inkludert fagforeninger og vernetjenesten, skriver Wulff en epost til DN.

12 bekymringsmeldinger

Utbyggingen av Goliat-feltet har vært preget av overskridelser, konflikt, ulykker og uønskede hendelser. Under produksjonen i Korea døde tre personer.

Les mer om Goliat-skandalene her: - Alt som kunne gå galt, har gått galt med dette prosjektet

Også etter at riggen ble tauet ut på feltet i Barentshavet har det vært flere uønskede hendelser. Petroleumstilsynet opplyser til Aftenposten at det har mottatt 12 bekymringsmeldinger knyttet til Goliat.

Bare på det siste halve året har operatøren meldt om 13 hendelser og uhell, blant annet et annet strømbrudd i midten av mai.

Gassalarmen gikk rett etter åpning

Da Goliat ble offisielt åpnet av olje- og energiminister Tord Lien 18. april, gikk alarmen for gass- lekkasje rett etter at Lien og Enis toppledelse hadde forlatt plattformen i helikopter. De gjenværende journalistene måtte sammen med mannskapet gå i livbåtene en halvtime.

Eni endelig fikk starte produksjon på feltet i mars, skjedde det etter at selskapet måtte rette omfattende feil ved det elektriske anlegget. Flere av bekymringsmeldingene til tilsynet gikk også nettopp på det elektriske anlegget. Feilene kunne i verste fall medført eksplosjoner.

Arbeidsministeren vurderer strengere tilsyn med oljeselskapeneMens alle andre kutter, ansetter disse oljeselskapene flere