Økonomi

Rema tar full kontroll over kyllingen fra egg til filet

Med nytt oppkjøp eier Reitan hele verdikjeden.

Hugaas Rugeri ble etablert i Soknedal sør for Trondheim i 1992. Rugeriet har vokst seg til selskapet Hugaas Industrier som han nå selger seg ut av. Rema blir ny eneeier. Foto: Bent Ramberg GEIR TØNSET

 • Marianne Tønset

— Vi er blitt enige med Rema 1000 om at vi selger oss helt ut og at Rema 1000 kjøper resterende 50 prosent av selskapet, sier styreleder i Hugaas Industrier, Roar Aarhaug til Adresseavisen.

Han eier selskapet som har hatt delt eierskap til Hugaas Industrier inntil i dag, nemlig Hugaasgruppen.

Hele kjeden under Remas kontroll

Salget innbefatter Hugaas Rugeri i Soknedal sør for Trondheim, som leverer daggamle kyllinger til 180 kyllingprodusenter som videre leverer til Norsk Kyllings produksjon på Støren i samme område. Dermed får Rema 1000 som eier Norsk Kylling, kontroll på hele verdikjeden for omtrent en tredjedel av kyllingen som selges i Norge.

— Vi legger nå til rette for å videreføre forbedringsarbeidet vi har gjort fra Norsk Kylling til Hugaas og andre ledd i verdikjeden for hvitt kjøtt, sier Morten Gabrielsen, administrerende direktør i Rema Industrier i en pressemelding fra selskapet fredag.

For under en måned siden kunngjorde Rema oppkjøp av fiskematprodusenten Maxmat i Bodø som de frem til da hadde eid sammen med gründerne Lundbakk holding.

Viderefører entreprenørdelen

Hugaasgruppen som Roar Aarhaug, søskenbarnet til Odd Reitan, har bygd opp, har til nå bestått av flere underkonsern, hovedsakelig Hugaas Industrier og Hugaas Entreprenør.

 • Her kan du lese den elleville historien om hvordan Rema lurte Coop: Coop hadde to butikker på Geilo, men endte opp med null.
 • Når vi nå selger oss ut av industridelen, satser vi fullt på entreprenørvirksomheten som har spesialisert seg på sportshaller over hele landet. Vi har blant annet bygget Abrahallen i Malvik, hall i Kristiansund, Verdal, Selbu og flere andre steder. Nye haller er på vei i Karmøy, Fauske og Valdres, sier Aarhaug.

Blodrødt resultat i fjor

Hugaas Industrier har han eid halvparten av sammen med Rema siden 2009. Selskapet driver oppal og rugevirksomhet for kylling og kalkun og består av selskapene Hugaas Rugeri, Hugaas Kalkun og Hugaas Oppal.

Selskapet omsatte i 2014 for 132 millioner, men endte året med blodrøde tall og et underskudd før skatt på 39 millioner ifølge årsregnskapet. Året før var resultatet et underskudd før skatt på 457.000 kroner på en noe høyere omsetning.

Nå vil Rema snu utviklingen ved å overta kontrollen selv.

- Videre satsing i Trøndelag

— Vi er godt fornøyd med avtalen, og vi håper dette oppfattes som et tydelig signal til ulike interessenter om videre satsing i Trøndelag, sier Gabrielsen i Rema Industrier i pressemeldingen.

Melding om foretakssammenslutning er sendt Konkurransetilsynet.

 1. Les også

  Norske kyllingprodusenter med krafttak mot resistente bakterier

 2. Les også

  Tonnevis med salt fjernes fra brød og kjøttdeig

 3. Les også

  Norsk Kylling skylder på tidligere sjef for råvarejuks

Relevante artikler

 1. NORGE

  Investeringsdirektør om Equinors USA-skandale: Fellesskapet kan ha tapt summer som nærmer seg et helt forsvarsbudsjett

 2. ØKONOMI

  Remas «bestevenn»-sjef må slutte

 3. ØKONOMI

  Slik tjener Rema penger – selv om de taper markedsandeler

 4. ØKONOMI

  Han la planen i pappaperm i Thailand. Nå selges selskapet for over 100 millioner kroner.

 5. A-MAGASINET

  Etter finanskrisen i 2009 trommet Stein Erik Hagen inn til familieråd

 6. A-MAGASINET

  De døde mens de sanket kamskjell