Are Møster Ottesen

Mannen, som var iført klær utilpasset senterets innetemperatur på nærmere 30 grader, hadde viklet seg selv inn i en mengde tape og julepapir ved en stasjon for innpakking av gaver. Ifølge øyenvitner måtte det tre vakter til for å få mannen ut av papir— og tapesurret. Operasjonen skal ha tatt ca. 25 minutter. Flere av senterets besøkende la merke til oppstyret, og det ble tatt bilder og videoer som raskt ble spredt i sosiale medier. Mannen i 50-årene viste ingen umiddelbar glede over oppmerksomheten, blant annet skal han ha sagt: «Pell dere hjem og vask gølvet! Møkkafolk!»Ifølge butikkansatte skal mannen ha ankommet handlesenteret omtrent en time før hendelsen ved innpakkingsdisken.

-Han så ut som en typisk storhandler, typen som skal gjøre unna alle gavene på en halvtime, sier en ansatt i butikken Dilldall & Ull.

Mannen skal med svært stor fart ha trålet brorparten av senterets 64 butikker.

-Har ikke sett makan til tempo, jeg, og jeg har jobba her siden Gro satt ved makta, sier en butikkmedarbeider hos Gunnars Gull & Grønt.

Mannen var iført dress og vinterfrakk, og det opplyses at han virket svært utilpass, blant annet skal han ha svart «Tror ikke det, med mindre du klarer å skru av den helvetes julemusikken» da en ansatt spurte om hun kunne hjelpe med noe.

Ved flere anledninger skal mannen ha kommet med klagende utsagn som «Herregud, folk er gale», «Djesus!» og «Hey, skal dere stå der og pludre i hele dag?». Men i et parfymeri og i en sportsbutikk skal mannen ha storhandlet. Ved begge stedene skal han imidlertid ha blitt «svært frustrert, jeg vil si sint» over at butikkansatte ikke pakket gavene inn, men henviste til en selvbetjent pakkedisk.

«Fjortis!», skal han ha sagt på vei til pakkedisken.

I køen for innpakking ble han stående bak en kvinne:

-Han så litt fortumlet ut, så jeg spurte hvordan det gikk. Han var nok bare veldig lite glad i å være på shopping – eller å pakke inn gaver.

Han sa at han tar alltid for lite julepapir, så papiret akkurat ikke dekker gaven. Eller altfor mye. «Prøv å pakke inn en liten bok med med to meter papir!», sa han. «Når det skal brettes, blir det kolossale mengder papir som møtes på den ene siden. Og hvem kan låne meg en ekstra pekefinger til pakkebåndknuten som skal holde alt papiret på plass?», sa han. Jeg synes han var litt morsom også, sier kvinnen og legger til at han fortalte at han alltid går så hemningsløst til verks at det til slutt ser ut som gaven er en liten planet med papir surret inn i tape.

Det var like etter at kvinnen var ferdig med sine gaver, at det gikk i ball for mannen ved innpakkingsdisken.

-Jeg tror ikke han burde ha tatt fatt på 11 gaver på én gang, humrer kvinnen.

Mannen ble eskortert til bilen sin på utsiden av senteret.

Beklager, det eneste jeg kan, er å pakke meg hjem, skal han ha sagt ifølge en vakt.

Les flere av Are Møster Ottesens kommentarer: