Økonomi

Norwegian legger ned mange Thailand- og USA-ruter

Selskapet slutter med langdistanseflyvninger fra København og Stockholm til Thailand og USA.

I forrige uke ble Jacob Schram presentert som ny konsernsjef i Norwegian.
  • Carl Alfred Dahl
    Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian har det siste drøye året hatt mye trøbbel med langdistanseflyene. Alle motorene, som er av merket Rolls-Royce, måtte skiftes ut. Dette har ført til at selskapet har hatt færre fly i luften.

I tillegg er selskapet i ferd med å gå fra kraftig vekst til flat utvikling i trafikken, og flytter fokuset fra åpning av nye ruter til å tjene penger på eksisterende kapasitet.

Selskapet avvikler langdistanseflyvninger fra Stockholm og København fra 29. mars 2020.

– USA-flygningene fra Oslo fortsetter som før. Selskapet opplever stor etterspørsel på ruter fra store europeiske byer som London, Barcelona og Paris til en rekke destinasjoner i USA, og øker derfor antall avganger på flere av disse. Det er også lansert nye ruter mellom Europa og USA den siste tiden for å møte den voksende kundemassen, skriver Norwegian, som for tiden tilbyr 50 ruter mellom Europa og USA.

Bangkok-rute fra Oslo legges ned til sommeren

USA er i ferd med å passere Norge som selskapets største enkeltmarked. Norwegian er nå største utenlandske flyselskap i New York.

Styreleder Niels Smedegaard, som i vår kom inn fra jobben som konsernsjef i det danske rederiet DFDS, presenterte i oktober en ny strategi som innen slutten av 2021 skal effektivisere selskapet for 4 milliarder kroner.

Effektiviseringen vil bestå både av å øke inntektene og kutte kostnadene, sier Smedegaard. Dette kommer på toppen av årets innsparingsprogram, som ble lansert i vinter.

– Langdistansemarkedet til og fra Skandinavia er lite, sammenliknet med storbyer som New York, London, Los Angeles, Paris og Roma. Skandinavia er ikke stort nok til å opprettholde interkontinentale flyvninger både fra Oslo, Stockholm og København, sier Senior Vice President Commercial i Norwegian, Matthew Wood i meldingen.

USA-rutene fra Oslo blir altså ikke berørt, men ruten fra Oslo til Bangkok videreføres ikke til sommeren 2020. Rutene fra Oslo til Krabi og Oslo til Bangkok vurderes fortsatt for vinteren 2020.

Ifølge Check-in.dk berøres 23 ansatte i teknisk stab ved Kastrup-flyplassen utenfor København.

Les mer om

  1. Norwegian
  2. Luftfart