Økonomi

Glatte veier på Østlandet, flere biler av veien

Politiet i Oslo og Veitrafikksentralen advarer om at tåke fryser på bakken og fører til glatte veier i Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland onsdag morgen.

I Akersbakken, nederst på St. Hanshaugen i Oslo, gikk en bil rundt. Den endte imidlertid ferden riktig vei. Foto: Wasim Riaz.

 • NTB
 • Wasim Riaz

I 08-tiden onsdag gikk en bil helt rundt i Akersbakken på St. Hanshaugen i Oslo. Gaten er bratt, og føreren mistet kontrollen på det glatte føret.

Tre politibiler, ambulanse og tauebil kom raskt dit. Den antatte føreren var der, mens en antatt passasjer stakk fra stedet.

– Bilføreren blir sjekket av ambulansepersonell på stedet. Ulykken skjedde på grunn av at det er glatt på stedet, sier politiførstebetjent Håvard Sharma-Sundheim.

Politiet opplyste innledningsvis på Twitter at en person hadde stukke av fra bilen. Sharma-Sundheim presiserer ved 08.50-tiden at det kun var fører som var i bilen.

Føreren er en mann i 30-årene som kom fra det hele uten fysiske skader.

Bilen har derimot fått omfattende skader.

Bilen som snurret rundt i Akersbakken onsdag morgen har fått omfattende skader. Foto: Wasim Riaz

Det var én av mange ulykker på Østlandet som følge av glatte veier.

Smell i smell i smell ...

Like etter kl. 06 skled en bil av E6 og over i påkjøringsfeltet ved Kløfta i nordgående retning. Ingen personer ble skadet

Kl. 06.43 meldte Sørøst politidistrikt at det har vært en trafikkulykke på E18 i sørgående retning ved Tassebekk i Sandefjord i Vestfold, der to biler er involvert. En person ble skadet i ulykken og fikk tilsyn av ambulansefolk.

Kort tid før kl. 07 kom det melding om en trafikkulykke i nordgående retning på E6 ved avkjøringen til Gardermoen. En bil ble liggende på siden. Det var seks personer i bilen, men ingen skal være skadet. Bilen ble tauet bort kl. 07.43.

– Det er glatt på stedet, så vi kan ikke utelukke at det er noe direkte sammenheng her, sier Kari Monsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Like etter kl. 08.15 ble en gutt (10) påkjørt av en bil i Grindbakken ved Bogstad i Oslo. Han ble bare lettere skadet.

Politiet: Hold avstand til forankjørende

«Alt tilgjengelig mannskap er ute og jobber. Vi oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig og etter forholdene», skrev Veitrafikksentralen Øst på Twitter allerede kl. 04.42.

20 minutter tidligere hadde politiet i Oslo sendt første varsel om glatte veier i hovedstaden.

«Vi oppfordrer alle som ferdes ute om å ta det med ro, holde avstand til forankjørende og kjøre etter forholdene», lød anmodningen fra politiet.

– Det har regnet og så kommet tåke, og det har fryst på bakken, sier trafikkoperatør Anne Hårstad ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

Ifølge henne har det vært gjort en innsats for å salte veiene, men saltet regnet bort før det fikk virket.

Ved 07.30-tiden opplyser Ole-Fredrik Haugen ved Vegtrafikksentralen til Aftenposten at trafikken i all hovedsak går som normalt.

– Det kan være glatt på noen småveier, men det er blitt saltet på de fleste veiene. Trafikken er godt i gang, sier Haugen.

Les mer om

 1. Statens vegvesen
 2. Trafikkulykker

Relevante artikler

 1. NORGE

  Såpeglatte veier på Østlandet tirsdag

 2. NORGE

  Utforkjøringer på glatte veier over hele landet

 3. NORGE

  Svært glatte veier. Buss frontkolliderte med bil ved Eidsvoll

 4. OSLO

  Politiet advarer: Svært glatte veier i Oslo-området

 5. NORGE

  To personer omkom i vogntogulykke i Hamarøy i Nordland

 6. OSLO

  Større trafikkulykke gir trøbbel på E6 i Oslo