Økonomi

Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner

En flosshatt som tilhørte Adolf Hitler, og en luksusutgave av «Mein Kampf» er blant gjenstandene som ble solgt på en omstridt auksjon i Tyskland.

Denne flosshatten, eid av Adolf Hitler, ble auksjonert bort for over en halv million kroner i Tyskland onsdag. Foto: Foto: Matthias Balk, AP / NTB scanpix

 • NTB-DPA

En cocktailkjole som tilhørte Eva Braun, var blant gjenstandene som ble auksjonert bort under en tysk auksjon. Foto: Foto: Matthias Balk / DPA via AP / NTB scanpix

Blant de over 800 nazi-tilknyttede gjenstandene som ble auksjonert bort onsdag, var kjolen til Adolf Hitlers kone Eva Braun, Hitlers flosshatt og Hermann Görings sigareske.

Kjolen til Braun ble auksjonert bort for stive 46.000 kroner, mens «Mein Kampf» gikk for 1,3 millioner kroner. Hitlers flosshatt gikk for over en halv millioner kroner.

Auksjonen, som ble avholdt i Grasbrunn nær München i regi av auksjonshuset Hermann Historica, har blitt møtt med kritikk fra blant andre fra den europeiske jødiske foreningen EJA.

Hermann Historica-sjef Bernhard Pacher opplyser at de har solgt rundt 80 prosent av gjenstandene og sier at de fleste som kjøpte, var museer, nasjonalsamlinger og private samlere med akademisk interesse for feltet.

– Vår jobb er å hindre at disse tingene havner i feil hender, sa han før auksjonen, som fortsetter over internett torsdag.

Les mer om

 1. Adolf Hitler
 2. Auksjon

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Søstrene hadde en greie for radikale ledere. En av dem falt for Hitler.

 2. KULTUR

  Paul McCartneys håndskrevne låttekst solgt for 9,3 millioner kroner

 3. VERDEN

  Bryllup og selvmord i bunkeren – 75 år siden Hitlers død

 4. VERDEN

  Bare fedrene har afrikanske røtter, likevel regnes de som «svarte»

 5. SPORT

  Hun ble idrettens første Hollywood-stjerne – men for stor for hjemlandet Norge

 6. SPORT

  Trønder fikk drømmen oppfylt - endte i fiasko