Økonomi

Lime-brødrene siktet for heleri

Politiet har utvidet siktelsen for de to Lime-brødrene og har nå intensivert jakten på pengene i nettverket deres.

Jens Bjelkes gate 71 på Tøyen i Oslo har vært hovedkontoret til Lime-kjeden, med butikk på gateplan. Hussain-familien disponerer og har disponert flere leiligheter i nærområdet, og ansatte i Lime-kjeden skal også ha oppholdt seg i disse leilighetene.
  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Siktelsene mot to av de menneskehandel-siktede hovedmennene i Lime-saken er nå utvidet.

— Vi har utvidet siktelsen til heleri for to av mennene som sitter fengslet. Det er snakk om tosiftert millionbeløp, der en av de siktede i menneskehandelssaken er siktet for nærmere dobbelt så mye som den andre, bekrefter politiadvokat Anja Perminow Stenersen ved Romerike polititdistrikt overfor Aftenposten.

Ifølge Dagbladet er Sajid Hussain (38) siktet for grovt heleri av 22 millioner kroner, mens hans ett år yngre bror, Sajjad Hussain, er siktet for heleri av 11 millioner kroner.

Utvidelsen av siktelsen er knyttet til påstått overforbruk i perioden 2008-2013, blant annet i form av eiendomskjøp.

— I tillegg er en av mennene siktet for motarbeidelse av rettsvesenet, sier Stenersen.

Det er etter det Aftenposten kjenner til siktelsen mot Sajjad Hussain som er utvidet til å gjelde vitnepåvirkning, etter Straffelovens § 132a. Det skjer etter at han i forkant av at han ble pågrepet blant annet skal ha forsøkt å presse eller true de antatte menneskehandel-ofrene til taushet.

Det er bare to uker siden lillebroren til de to brødrene ble fengslet fordi han skal ha truet vitner og forsøkt å påvirke familiemedlemmer av ofrene i saken.

Flere av de siktete fikk onsdag forlenget varetektsfengslingene med fem uker.

Påvirkning av vitner og fornærmede regnes som motarbeidelse av rettsvesenet og kan straffes med fengsel inntil to år.

Politiet har frem til nå konsentrert seg om det de har definert som menneskehandel i denne saken, og konsentrer blant annet bevissikringen om dette.

— Det kan godt hende at vi burde ha sikret oss bevis også andre steder. Bevissikringen er noe politiet jobber kontinuerlig med under etterforskningen, men under aksjonen var prioriteringene basert på siktelsene for menneskehandel og virksomhet i tilknytning til dette, sa politiadvokat Anja Perminow Stenersen i Romerike politidistrikt til Aftenposten i forrige uke.

Ifølge Dagbladet har både Økokrim og Skatt Øst bistått politiet i den økonomiske delen av etterforskningen.

— Når vi avdekker ting under etterforskningen, er det naturlig å utvide siktelsene, sier Stenersen til Aftenposten.

Videre sier hun at de fortsetter å etterforske saken opp mot de økonomiske forholdene.

- Når vi nå har en utvidet siktelse, er det naturlig at vi ser på hvordan vi best mulig kan sikre verdiene, sier Stenersen.

Også foreldrene til Hussain-brødrene sitter fengslet i saken, men Nedre Romerike tingrett besluttet onsdag å løslate ektefellene. Politiet har begjært oppsettende virkning til fengslingsspørsmålet er behandlet av lagmannsretten.

Les også:

Les også

  1. Lime-brødrene skremte sine egne sjefer til å skaffe seg voldsalarm

  2. Slik fikk Lime-nettverket sine ofre til Norge

  3. Norgesgruppen: - Vi har lært og stiller langt strengere krav til våre kjøpmenn nå