Økonomi

Sjekk hvor mye <br/>boligen din er verdt

Prøv vår boligkalkulator!

 • Stine Barstad

Forbruker.no har i samarbeid med Econ og DnB NOR Eiendom utviklet en kalkulator som kan gi deg en god pekpinn på hvor mye boligen din — eller den du planlegger å kjøpe - er verdt.

Kalkulatoren, som baserer seg på salgsdata fra DnB NOR Eiendom og statistiske beregninger gjort av Econ, viser hva du bør forvente å betale eller få for en gitt boligtype i din kommune eller bydel.

Kalkulatoren viser også hvordan prisene har utviklet seg på de forskjellige boligtypene i forskjellige områder.

Prøv kalkulatoren her

- Nyttig

— Kalkulatoren er basert på veldig mange boligsalg. Her får du på en enkel måte ut informasjon som det ville vært veldig tidkrevende å skaffe for seg selv. Kalkulatoren kryster ut viktig informasjon som alle som følger med på boligmarkedet kan ha nytte av, sier Lisa Kristine Reiakvam i Econ, som har utviklet boligkalkulatoren for Forbruker.no.

— Dette er et spennende verktøy, som er interessant selv for oss som er så inne i disse prisene, sier markedssjef Rune Garborg i DnB NOR Eiendom til Forbruker.no.

— Jeg har testet kalkulatoren på forskjellige områder og boligtyper, og synes den gir et veldig verdifult estimat på prisutviklingen i områdene, sier han.

Han mener kalkulatoren er et svært godt verktøy til å orientere seg i boligmarkedet med.

— Her får du en indikasjon på hva som er den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på boliger i området. Når du går på visning, må du så gjøre deg opp en mening om hva du eventuelt får eller mister i forhold til en gjennomsnittlig bolig i området, sier han.

Ingen fasit

Han advarer imidlertid mot å bruke kalkulatoren som en fasit på hva boliger er verdt.

— Du må være forsiktig med å bruke dette som en verifisering på om man har gjort et godt eller dårlig kjøp. Til det trenger du tilleggsinnformasjon fra en eller flere meglere, sier han.

Kalkulatoren tar ikke hensyn til faktorer som boligens standard, om den har heis, utsikt, garasje, balkong, parkering, og liknende.

— De kvalitetene for eksempel en garasje eller en balkong har, vil variere ganske mye i ulike deler av markedet, og det vil også variere sterkt i forhold til ulike boligtyper. Derfor er det vanskelig å gi en presis nok tilbakemelding på hva disse tilleggsverdiene er verdt, forklarer Garborg.

Kalkulatoren blir oppdatert månedlig.

Ved lansering oppsto det feil ved kalkulatoren som gjorde at enkelte av valgene ble endret. Dette er nå rettet.

Foto: ECON

Foto: STEIN BJØRGE

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Oslos minileiligheter går for opp mot 160.000 kroner kvadratmeteren

 2. BOLIG

  Salgsprisene avviker fra prisantydning: - Jeg trodde vi hadde priset langt over

 3. ØKONOMI

  IMF: – Det norske boligmarkedet er kraftig overpriset

 4. OSLOBY

  Boligprisene har økt tre ganger så mye som leieprisene

 5. BOLIG

  Fem måter å få seg rimeligere bolig. Dette må du gi avkall på.

 6. BOLIG

  Nye tall: Fortsatt sterk prisstigning for fjellhytter